ΔΙΕΘΝΗ

Ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα στη Γάζα συγκλονίζει: Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλο, απλά περιμένουμε τη σειρά μας

Ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα στη Γάζα συγκλονίζει: Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλο, απλά περιμένουμε τη σειρά μας

«Δεν αντέχουμε άλλο, είμαστε εξαντλημένοι». Με αυτά τα λόγια ο ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα στη Γάζα ξεσπά κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ και πετά τον προστατευτικό του εξοπλισμό.

Νωρίτερα ένας συνάδελφος του και 11 μέλη της οικογένειας του σκοτώθηκαν στο σπίτι τους στη Γάζα.

Κρατώντας, μετά βίας, τα δάκρυά του και απευθυνόμενος στην παρουσιάστρια, η οποία είχε ξεσπάσει σε κλάματα στο στούντιο, ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Μοχάμεντ Αμπού Χατάμπ βγάζει το κράνος και το γιλέκο του.

«Δεν υπάρχει διεθνής προστασία ή ασυλία. Αυτά τα γιλέκα και τα κράνη δεν μας προστατεύουν. Είναι απλά μία λέξη (σ.σ. αναφέρεται στο χαρακτηριστικό PRESS που αναγράφεται στον εξοπλισμό που φέρουν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν εμπόλεμες ζώνες) που δεν προστατεύει απολύτως κανέναν δημοσιογράφο. Εδώ, είμαστε κι εμείς θύματα. Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλο με μηδενικό κόστος. Απλά περιμένουμε τη σειρά μας», λέει.

 

«Ο συνάδελφός μας βρισκόταν εδώ πριν από 30 λεπτά και τώρα πέθανε, μαζί με τη σύζυγο, τον αδελφό του. Και πολλά άλλα μέλη της οικογένειάς του είναι θύματα εντός του νοσοκομείου» συμπλήρωσε.

Επεσήμανε, ακόμα, πως οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν γίνει ανυπόφοροι για τους κατοίκους της Γάζας. «Κανένας δεν ενδιαφέρεται για μας ή τη μεγάλης έκτασης καταστροφή και τα εγκλήματα στη Γάζα», συνεχίζει και ξεσπά σε λυγμούς.

Σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), συνολικά 36 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις συγκρούσεις στη Γάζα.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top