ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φ. Ρουσουνίδης για χειμερινό τουρισμό: Επικρατεί «μούδιασμα» στην τουριστική αγορά εν αναμονή των εξελίξεων στο Ισραήλ

Φ. Ρουσουνίδης για χειμερινό τουρισμό: Επικρατεί «μούδιασμα» στην τουριστική αγορά εν αναμονή των εξελίξεων στο Ισραήλ

Ο κυπριακός τουρισμός μετά την κρίση της πανδημία του κορωνοϊού και τον πόλεμο στην Ουκρανία κατάφερε να ανακάμψει αγγίζοντας αριθμούς ρεκόρ στην επιβατική κίνηση. Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα κρίση, αυτή του πολέμου στο Ισραήλ, μία χώρα που κάλυψε μέρος της απώλειας των Ουκρανών και Ρώσων τουριστών.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, δήλωσε πως παρόλο το γεγονός ότι «υπάρχει αυξημένος αριθμός πτήσεων και διαθεσιμότητα θέσεων προς Κύπρο για τον φετινό χειμώνα, εντούτοις δεν δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για να προσελκύσουμε έστω και λίγο χειμερινό τουρισμό για να καλυφθούν οι ανάγκες της σεζόν».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν κρατήσεις έστω για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, απάντησε πως «γενικά υπάρχει ένα μούδιασμα στην αγορά, δεδομένων των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Δεν πανικοβαλλόμαστε όμως. Αξιολογούμε ρεαλιστικά τις εξελίξεις καθημερινά και ανάλογα θα προγραμματιστούμε και θα θέσουμε τις βάσεις για να έχουμε τις μικρότερες δυνατόν απώλειες και τις περισσότερο δυνατόν ροές από νέες αγορές ή χώρες που προηγουμένως ήταν δευτερευούσης σημασίας», τόνισε ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Όσον αφορά τις αγορές - στόχους, σημείωσε πως σίγουρα το Ισραήλ συνέβαλε στην τουριστική μας ανάκαμψη, παρόλα αυτά η στόχευση παραμένει σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Ερωτηθείς εάν θα παραμείνουν ξενοδοχεία ανοιχτά κατά την χειμερινή περίοδο, πέρα από όλα όσα διαχρονικά λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ απάντησε πως ενδεχομένως κάποια από αυτά που θα έμεναν ανοιχτά να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Ο ΠΑΣΥΞΕ θα συμμετάσχει στη μεγάλη ταξιδιωτική έκθεση του Λονδίνου (World Travel Market London - 6-8 Νοεμβρίου) και αναμένει να συλλέξει πληροφορίες για το πώς αντιμετωπίζουν την κρίση με το Ισραήλ οι υπόλοιπες αγορές αλλά και να διαμηνύσει πως η Κύπρος παραμένει ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top