ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Γεωργιάδης: «Η λύση θα μας εξασφαλίσει πρόσβαση στην τουρκική αγορά»

Χ. Γεωργιάδης: «Η λύση θα μας εξασφαλίσει πρόσβαση στην τουρκική αγορά»

Για μελλοντική οικονομική συνεργασία της «επανενωμένης ομόσπονδης Κύπρου» με την Τουρκία έκανε λόγο ο Χάρης Γεωργιάδης.

Συνέντευξη στον «Πολίτη» της Κυριακής έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα οφέλη μιας ενδεχόμενης λύσης στο Κυπριακό.

Ο κύριος Γεωργιάδης, δήλωσε ότι η «συμμετοχή στην ευρωζώνη παρέχει ισχυρότατες διασφαλίσεις ότι η επανενωμένη ομοσπονδιακή Δημοκρατία θα εδράζεται σε στέρεα θεμέλια». Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι σε μελλοντική λύση, «θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για αναπτυξιακό αλμά. Η λύση θα μας απαλλάξει από τον τουρκικό στρατό και θα μας εξασφαλίσει πρόσβαση στην τουρκική αγορά» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «μαζί με τους τουρκοκύπριους θα αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή συμμετοχή και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της οικονομίας μας».

Για την οικονομία ο κ. Χάρης Γεωργίαδης σημείωσε ότι θα συνεχιστεί η «συνετή  δημοσιονομική πολιτική» και μετά το μνημόνιο αφού όπως δήλωσε «το δικό μας μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα είναι πιο φιλόδοξο από το μνημόνιο».

 

        

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top