ΔΙΕΘΝΗ

Αυτές είναι οι 10 πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου - Δείτε τη λίστα

Αυτές είναι οι 10 πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου - Δείτε τη λίστα

Ακόμα δύο ινδικές πόλεις, μετά το Νέο Δελχί, βρέθηκαν μεταξύ των 10 πόλεων με τη χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο μία ημέρα μετά τα πυροτεχνήματα που άναψαν για το Ντιβάλι – την ετήσια ινδουιστική γιορτή του φωτός.

Επισημαίνεται ότι η πρωτεύουσα Νέο Δελχί, ως συνήθως, βρίσκεται στην κορυφή. Ο δείκτης ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα (AQI) διαμορφώθηκε στο 420, κάτι που τοποθετεί την πόλη στην κατηγορία «επικίνδυνη», σύμφωνα με τον ελβετικό όμιλο IQAir.

Στη λίστα με τις 10 πιο μολυσμένες πόλεις περιλαμβάνεται επίσης η οικονομική πρωτεύουσα Μουμπάι στην έκτη θέση με AQI 157 και η Καλκούτα στην ανατολική Ινδία, που βρέθηκε στην έβδομη θέση με τον δείκτη AQI να διαμορφώνεται στο 154.

Όταν ο δείκτης AQI βρίσκεται στο επίπεδο του 400-500 σημαίνει ότι η μόλυνση επηρεάζει τους υγιείς ανθρώπους και είναι επικίνδυνη για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, ενώ το επίπεδο του 150-200 δημιουργεί δυσφορία για όσους πάσχουν από άσθμα, πνευμονολογικά και καρδιολογικά προβλήματα. Το επίπεδο του 0-50 θεωρείται καλό.

Από το βράδυ της Κυριακής το Νέο Δελχί άρχισε να βυθίζεται σε βαρύ νέφος, με τον δείκτη AQI να διαμορφώνεται στα ανησυχητικά επίπεδα του 680 λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Κάθε χρόνο οι αρχές επιβάλλουν απαγορεύσεις για πυροτεχνήματα στην πρωτεύουσα, αλλά σπάνια τηρούνται οι απαγορεύσεις αυτές. Ο βουλευτής Σάκετ Γκοχάλε ανήρτησε επιστολή στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) με την οποία ζήτησε από την τοπική αστυνομία πληροφορίες για τον αριθμό των περιστατικών χρήσης πυροτεχνημάτων και τις ενέργειες των αρχών σε βάρος των παραβατών.

Η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στην Ινδία επιδεινώνεται κάθε χρόνο εν όψει του χειμώνα, όταν ψυχρές αέριες μάζες παγιδεύουν ρύπους από οχήματα, βιομηχανίες, εργοτάξια και την καύση υπολειμμάτων από τη συγκομιδή της αγροτικής παραγωγής.

Οι αρχές στο Νέο Δελχί ανέβαλαν την προηγούμενη απόφαση για περιορισμό της χρήσης οχημάτων ύστερα από σύντομη βροχόπτωση την Παρασκευή που έδωσε μια μικρή ανάσα ύστερα από μία εβδομάδα τοξικού αέρα.

Η τοπική κυβέρνηση δήλωσε ότι σχεδιάζει να διατηρήσει την απαγόρευση στις οικοδομικές εργασίες και να κρατήσει τα σχολεία κλειστά για την προστασία των πολιτών.

Η λίστα


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top