LIKE ONLINE

Δημοπρασία για... κρανίο δεινοσαύρου 68 εκατομμυρίων ετών – Πού θα κυμανθεί η τιμή για το «Baby Jane» - Φωτογραφία

Δημοπρασία για... κρανίο δεινοσαύρου 68 εκατομμυρίων ετών – Πού θα κυμανθεί η τιμή για το «Baby Jane» - Φωτογραφία

Το κρανίο ενός Τρικεράτωπα -ένας εκ των πλέον αναγνωρίσιμων δεινοσαύρων- που χρονολογείται πριν από 68 εκατομμύρια χρόνια, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie’s στο Παρίσι την ερχόμενη Τρίτη, 21 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για το κρανίο του φυτοφάγου Τρικεράτωπα που ανακαλύφθηκε το 1998 στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ και φέρει την ονομασία «Baby Jane» που δόθηκε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του.

Πού θα κυμανθεί η τιμή

Εκτιμάται πως η τιμή πώλησης θα κυμανθεί μεταξύ 300.000 και 500.000 ευρώ. Το υψηλότερο αντίτιμο για κρανίο Τρικεράτωπα ήταν 572.000 ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Λονδίνο το 2021.

Αυτό είναι το ακριβότερο απολίθωμα δεινοσαύρου, πουλήθηκε για 29 εκατ. δολάρια
Τον τίτλο του ακριβότερου απολιθώματος δεινοσαύρου κατέχει ο ολοκληρωμένος σκελετός ενός Τυραννόσαυρου Ρεξ που το 2021 πουλήθηκε έναντι 29 εκατομμυρίων στη Νέα Υόρκη.

«Όλα τα παιδιά – αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά, όπως εμείς – αναγνωρίζουν ένα τέτοιο κρανίο», τόνισε ο Ιπολίτ ντε λα Φερονιέρ, επικεφαλής της δημοπρασίας. «Υπάρχουν βέβαια ολοκληρωμένοι σκελετοί, αλλά για τους συλλέκτες, ίσως είναι βολικότερο να έχουν ένα κρανίο στο σαλόνι τους», συμπλήρωσε.

Με μήκος που έφθανε τα 9 μέτρα, ο Τρικεράτωψ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους δεινοσαύρους της οικογένειας των Κερατοψίδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top