ΕΛΛΑΔΑ

Απόδοση ευθυνών για τα Τέμπη: Παρέμβαση μηχανοδηγών με επιστολή τους - «Δεν θα αρκεστούμε στη θεωρία του μοναδικού ανθρώπινου λάθους»

Απόδοση ευθυνών για τα Τέμπη: Παρέμβαση μηχανοδηγών με επιστολή τους - «Δεν θα αρκεστούμε στη θεωρία του μοναδικού ανθρώπινου λάθους»

Τη διενέργεια της καταλληλότερης κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη δίκαιη απόδοση των ευθυνών σε όσους ευθύνονται και σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκονται για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, η οποία κόστισε τη ζωή σε 57 άτομα, ζητά με επιστολή της προς τους κοινοβουλευτικούς φορείς η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), η οποία εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς.

Το Σωματείο κάνει λόγο για «απαράδεκτες δηλώσεις κορυφαίου υπουργού της Κυβερνήσεως περί δήθεν αδιαφορίας της ελληνικής κοινωνίας και της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων της σχετικά με τη σύσταση προανακριτικής ή εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών», τονίζοντας ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα οι μηχανοδηγοί προειδοποιούσαν για την κατάσταση του σιδηροδρόμου, αλλά οι επισημάνσεις τους αγνοήθηκαν και οι ίδιοι επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

«Δυστυχώς από το εγκληματικό αυτό δυστύχημα υπάρχουν ακόμα πολυτραυματίες συνάνθρωποι μας, σωματικά, αλλά και ψυχικά. Δεν μπορούν και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε. Δεν μπορούν να ξεχάσουν οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών. Δεν ξεχνά ούτε η ελληνική κοινωνία. Όλοι μας ενδιαφερόμαστε και ζητάμε απόδοση ευθυνών προς όλους τους υπευθύνους και σε όλα τα επίπεδα ανεξαιρέτως! Ζητάμε δικαιοσύνη. Ζητάμε, ακόμα μια φορά, να σταματήσει η προπαγάνδα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας», επισημαίνουν στην επιστολή τους.

Οι μηχανοδηγοί υπογραμμίζουν ότι δε θα αρκεστούν στη θεωρία του «Μοναδικού Ανθρώπινου Λάθους». Υπενθυμίζουν στους κοινοβουλευτικούς φορείς ότι το Σωματείο είχε προειδοποιήσει, πριν «το εγκληματικό και προδιαγεγραμμένο δυστύχημα των Τεμπών», επανειλημμένως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, καθώς και όλους τους εμπλεκομένους φορείς, με πολλαπλές επιστολές, εξώδικες δηλώσεις-διαμαρτυρίας, αλλά και με προκηρύξεις απεργιών και στάσεις εργασίας για όλες τις ελλείψεις/βλάβες στο σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά και για ο,τι συνεπάγεται από την μη αποκατάστασή τους.

Προσθέτουν ότι οι καταγγελίες τους ότι δε λειτουργούσαν τα συστήματα ελέγχου κατάληψης πεδίων γραμμής και η φωτοσήμανση, η τηλεδιοίκηση, το εγκατεστημένο επί της γραμμής και των συρμών σύστημα ETCS και ότι υπήρχαν παραλείψεις που συνέβαλαν στην πρόκληση του ατυχήματος επιβεβαιώθηκαν και από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων.

Η ΠΕΠΕ υπογραμμίζει επίσης ότι στις επίμονες προειδοποιήσεις και οχλήσεις της προς τις διοικήσεις όλων των αρμόδιων και συνυπεύθυνων φορέων συμπεριλαμβανομένου του ΟΣΕ και του αρμόδιου υπουργείου, «αντί για λύσεις, εισπράτταμε λοιδωρία, χλεύη, απειλές και ειρωνείες». Χαρακτηριστικότερη όλων – όπως αναφέρουν - ήταν η εξώδικη απάντηση που τους είχε αποστείλει η Διοίκηση του ΟΣΕ στις 8.11.2022, «όπου στις αγωνιώδεις εκκλήσεις μας προς επιδιόρθωση των ως άνω προβλημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο, προκειμένου να μην θρηνήσουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών, αναφερόταν καθόλα κυνικά και εξοργιστικά ότι τα όσα επισημαίναμε αποτελούσαν «εκτόξευση αυθαίρετων εκτιμήσεων και λανθασμένων πληροφοριών..» και ότι «τέτοιου είδους ανακρίβειες..γίνονται για την δημιουργία εντυπώσεων και για λόγους σκοπιμότητας!».

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top