ΔΙΕΘΝΗ

Δάκρυσε άγαλμα της Παναγίας και μιλούν για «θεϊκό σημάδι» στο Μεξικό – «Τα μάτια της έγιναν κόκκινα»

Δάκρυσε άγαλμα της Παναγίας και μιλούν για «θεϊκό σημάδι» στο Μεξικό – «Τα μάτια της έγιναν κόκκινα»

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι μιας πόλης, γιατί ισχυρίζονται ότι δάκρυσε άγαλμα της Παναγίας και μάλιστα σχετικές εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου, με αρκετούς να θεωρούν ότι πρόκειται «για σημάδι από τον Θεό».

Το περιστατικό σημειώθηκε σε εκκλησία της πόλης El Chanal του Μεξικού και αφορά άγαλμα που απεικονίζει την Παναγία Ντολόρες, καθώς νερό ξεκίνησε να τρέχει από τα μάτια του, παραπέμποντας σε δάκρυα. «Όπως όταν κλαίμε εμείς οι άνθρωποι και τα μάτια μας γίνονται κόκκινα, έτσι έγινε και με την Παναγία», είπε ο κάτοικος της πόλης Víctor Ramos.

Σχολιάζοντας τον λόγο που δάκρυσε το άγαλμα, ανέφερε ότι σχετίζεται με τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας στην πόλη, γιατί μόνο από τον Οκτώβριο καταγράφηκαν 702 ανθρωποκτονίες. «Μπορούμε να το συσχετίσουμε με τα ποσοστά βίας που παρατηρούνται στη περιοχή», δήλωσε σχετικά.

Εντούτοις, οι επιστήμονες διαφωνούν και αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για θαύμα, αλλά για απάτη ή φυσικό φαινόμενο που παρερμηνεύεται από τους πιστούς. Σύμφωνα με την New York Post, ο Ιταλός καθηγητής χημείας Luigi Garlaschelli αποδίδει το γεγονός στην ικανότητα του αγάλματος να απορροφά την υγρασία.

«Ένα άγαλμα από γύψο ή κεραμικό υλικό, πρέπει να καλύπτεται εξωτερικά με ένα αδιάβροχο στρώμα», είπε και σημείωσε ότι «γεμίζοντας το άγαλμα με νερό από μια ανεπαίσθητη τρύπα στην κορυφή, το πορώδες υλικό θα το απορροφήσει, αλλά το εξωτερικό στρώμα θα το εμποδίσει να βγει».

«Ωστόσο, εάν το προστατευτικό λούστρο γρατσουνιστεί κοντά στα μάτια, το απορροφημένο νερό θα διαρρεύσει, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι το άγαλμα κλαίει», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top