ΔΙΕΘΝΗ

Επτά Παλαιστίνιους λέει ότι σκότωσε ο ισραηλινός στρατός σε Χεβρώνα και Τζενίν

Επτά Παλαιστίνιους λέει ότι σκότωσε ο ισραηλινός στρατός σε Χεβρώνα και Τζενίν

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε επτά Παλαιστίνιους σε δύο ξεχωριστά επεισόδια, εκ των οποίων «πέντε τρομοκράτες» στην Τζενίν, προπύργιο ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και δύο στη Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της περιοχής.

Στην Τζενίν, ο απολογισμός των πέντε νεκρών αμφισβητήθηκε το μεσημέρι.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε τον θάνατο τριών μαχητών της «στη μάχη του Κατακλυσμού του αλ Άκσα στην Τζενίν». Το παλαιστινιακό Yπουργείο Υγείας από την πλευρά του ανακοίνωσε «τρεις νεκρούς και 15 τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση».

Δημοσιογράφοι του AFP είδαν μια επικήδεια πομπή για τρία πτώματα τυλιγμένα με τα λάβαρα των ένοπλων παλαιστινιακών κινημάτων.

«Κατακλυσμός αλ Άκσα» είναι το όνομα που έχει δώσει το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στην αιματηρή επίθεσή του της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ στην οποία σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι.

Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, δημοσιογράφος του AFP είδε ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα να εισέρχονται στους δρόμους του καταυλισμού προσφύγων της Τζενίν, όπου στοιβάζονται 23.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ που τον διαχειρίζεται.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες αποσύρθηκαν από την Τζενίν το πρωί. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στον καταυλισμό όπου εντόπισε «αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς τοποθετημένους κάτω και δίπλα σε δρόμους με στόχο να εξαπολυθούν επιθέσεις εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας».

Εξάλλου, το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για «δύο θανάτους Παλαιστινίων που επλήγησαν από σφαίρες του παλαιστινιακού στρατού στη βόρεια είσοδο της Χεβρώνας». Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον απολογισμό, λέγοντας πως οι δύο άνδρες «πυροβόλησαν προς τους στρατιώτες που επιχειρούσαν στη ζώνη και (εκείνοι) απάντησαν με πυρά».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top