ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμές καυσίμων: Υποχώρησαν αλλά όχι όσο πρέπει - «Χρειάζεται να μειωθούν κι άλλο» - Που κυμαίνονται

Τιμές καυσίμων: Υποχώρησαν αλλά όχι όσο πρέπει - «Χρειάζεται να μειωθούν κι άλλο» - Που κυμαίνονται

Αν και διεθνώς οι τιμές στο πετρέλαιο και στα καύσιμα φαίνεται να υποχώρησαν, στην Κύπρο ακόμα δεν συμβαδίζει αυτή η μείωση.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι τιμές στα καύσιμα έπεσαν περίπου 3 σεντ, εξαιρουμένης της μείωσης του φόρου κατανάλωσης κατά 8,33 σεντ.

«Είδαμε μειώσεις αλλά πρέπει να δούμε και άλλες λόγω της υποχώρησης των τιμών διεθνώς. Χρειάζεται να μειωθούν κι άλλο αλλά γιατί καθυστερεί δεν το γνωρίζουμε», σημείωσε, τονίζοντας ότι αυτή την στιγμή το βαρέλι πετρελαίου είναι στα 81 δολάρια.

Ερωτηθείς αν οι πολίτες γεμίζουν τα οχήματα τους, ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι δυστυχώς ακόμα ο κόσμος δυσκολεύεται.

«Έχουν ένα διαθέσιμο προϋπολογισμό για τα καύσιμα, ασχέτως αν τώρα που έπεσαν λίγο οι τιμές μπαίνει λίγη ποσότητα περισσότερη», επεσήμανε.

Πόσο μειώθηκαν οι τιμές μετά την μείωση στον φόρο κατανάλωσης

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο που ενέκρινε το Υπουργικό για την μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης, δηλαδή της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης κατά 8.33 σεντ το λίτρο, περιλαμβανομένου ΦΠΑ, στους ελάχιστους συντελεστές βάσει του κοινοτικού κεκτημένου.

Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από τις 3 Νοέμβριου 2023 μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου του 2024 και θα έχει δημοσιονομικό κόστος €21.8 εκατομμύρια.

Που κυμαίνονται οι τιμές των καυσίμων

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, μέχρι την Τρίτη (21/11), η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 παγκύπρια ήταν €1,429, με την φθηνότερη τιμή να ήταν €1,388 και την ακριβότερη €1,499.

Όσο αφορά την αμόλυβδη βενζίνη 98, η μέση τιμή της παγκύπρια ήταν €1,503, με την φθηνότερη τιμή να ήταν €1,439 και την ακριβότερη €1,649.

Σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, η μέση τιμή του παγκύπρια κυμάνθηκε στα €1,590, με την φθηνότερη να είναι €1,539 και την ακριβότερη €1,639.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top