ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστουγεννιάτικα χωριά: Πού και πότε θα γιορτάσουμε φέτος - Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Χριστουγεννιάτικα χωριά: Πού και πότε θα γιορτάσουμε φέτος - Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Τα Χριστούγεννα είναι πάντα μια περίοδος χαράς και ελπίδας που χρειαζόμαστε φέτος περισσότερο από ποτέ.

Στο πνεύμα των γιορτών συνεισφέρει και ο θεσμός πλέον που έχει ξεκινήσει το Υφυπουργείο Τουρισμού, τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά.

Φέτος στον θεσμό συμμετέχουν: o Αγρός, η Δερύνεια, ο Καλοπαναγιώτης, η Κυπερούντα,το Φικάρδου - που συμμετείχαν και πέρσι - και η Λαϊκή Γειτονιά στη Λευκωσία καθώς και τα Λεύκαρα - που είναι οι δύο νέες προσθήκες.

Από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι τις 14 Ιανουαρίου θα βρείτε στα πανέμορφα χωριά της Κύπρου πληθώρα βιωματικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους, ξεναγήσεις, παραδόσεις και γεύσεις της κάθε περιοχής σε μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ThemaOnline από το Υφυπουργείο Τουρισμού, τα χωριά θα λειτουργούν Παρασκευή με Κυριακή και αργίες. Την περίοδο 27 Δεκεμβρίου με 4 Ιανουαρίου θα λειτουργούν καθημερινά. Την ημέρα των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου 2023, τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά θα ανοίξουν μετά το μεσημέρι.

Τα χωριά φέτος, σύμφωνα με το Υφυπουργείο, θα είναι αναβαθμισμένα τόσο σε επίπεδο δραστηριοτήτων όσο και χωρητικότητας. Πέρσι, σε συγκεκριμένα χωριά κατά τις ημέρες των εορτών είχαν παρατηρηθεί μεγάλες ουρές από οχήματα στον δρόμο και δυσκολία εξεύρεση χώρων στάθμευσης. Αυτή τη χρονιά, τα χωριά θα προετοιμαστούν με περισσότερους χώρους στάθμευσης, μέσα μεταφοράς από τους χώρους στάθμευσης προς το κέντρο των χωριών ενώ προωθείται και η χρήση δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς τα οποία ενδέχεται να αυξήσουν τα δρομολόγιά τους προς τα συγκεκριμένα χωριά.

H όλη πρωτοβουλία εντάσσεται στα πλαίσια υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού του Υφυπουργείου και ιδιαίτερα των στόχων για περαιτέρω ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού και προώθησης της υπαίθρου, των ορεινών και των ακριτικών/ απομακρυσμένων περιοχών.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων ανά χωριό πιο κάτω:

Αγρός

Δερύνεια

Καλοπαναγιώτης

Κυπερούντα

Φικάρδου

Λαϊκή Γειτονιά

Λεύκαρα

Αναμένεται σύντομα το πρόγραμμα για Δερύνεια και Λαϊκή Γειτονιά. 

Περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεσηΕπιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Επιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Η εγκατάσταση κλιματιστικών σχεδόν στο σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας μας αποτελεί αδήριτη ανάγκη, επισημαίνει η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top