Μακρόν: Εργαζόμαστε για την απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς

Μακρόν: Εργαζόμαστε για την απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε με ηλεκτρονικό του μήνυμα την συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων και για μία ανθρωπιστική εκεχειρία.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε έως ότου όλοι οι όμηροι απελευθερωθούν», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι η ανθρωπιστική εκεχειρία, που ανακοινώθηκε, θα πρέπει να επιτρέψει την παροχή βοήθειας στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

Ικανοποίηση Σίσι για την επιτυχία της μεσολάβησης του Καΐρου, της Ντόχα και της Ουάσινγκτον.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι χαιρέτισε σήμερα «την επιτυχημένη μεσολάβηση της Αιγύπτου, του Κατάρ και των ΗΠΑ» που οδήγησε στην επίτευξη συμφωνίας "για την εφαρμογή ανθρωπιστικής εκεχειρίας στην Λωρίδα της Γάζας", ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της αιγυπτιακής προεδρίας.

Ο Σίσι χαιρέτισε επίσης «την ανταλλαγή ομήρων με κρατούμενους» Παλαιστινίους.

Η συμφωνία που συνήφθη για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση ομήρων που απήγαγε η Χαμάς από το Ισραήλ είναι η πρώτη απτή ένδειξη μιας ανάπαυλας έπειτα από εβδομάδες πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και έγινε δεκτή με ικανοποίηση σε όλον τον κόσμο.

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE