LIKE ONLINE

Influencer κερδίζει 17 εκατ. ευρώ την εβδομάδα - Προμοτάρει προϊόντα σε μόλις τρια δευτερόλεπτα - Βίντεο

Influencer κερδίζει 17 εκατ. ευρώ την εβδομάδα - Προμοτάρει προϊόντα σε μόλις τρια δευτερόλεπτα - Βίντεο

Στον πολυσύχναστο κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου σε ζωντανή σύνδεση, μια influencer - live streamer, από τη Κίνα, καταφέρνει να κερδίζει 17 εκατομμύρια ευρώ κάθε εβδομάδα. Αυτό το απίστευτο κατόρθωμα επιτεύχθηκε από την Zheng Xiang Xiang στο Douyin, την απάντηση της Κίνας στο TikTok, μέσω μιας μινιμαλιστικής προσέγγισης στην προώθηση προϊόντων.

Η μέθοδος της Zheng είναι τόσο απλή όσο και αποτελεσματική. Κατέκτησε την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων καταργώντας τις συνηθισμένες τεχνικές πωλήσεων και μειώνοντας την ομιλία της σε μόλις τρία δευτερόλεπτα. Αυτή η φόρμουλα του μινιμαλισμού έχει αποδειχθεί χρυσός, καθώς δείχνει εν συντομία τα προϊόντα στην κάμερα.

Το αυστηρό στυλ παρουσίασής της, που συχνά χαρακτηρίζεται από μια στωική έκφραση και μια γρήγορη παρουσίαση των ειδών, έχει καταφέρει να γίνει το σήμα κατατεθέν της. Ενώ οι ζωντανές ροές της διακόπτονται οπτικά από στοίβες πορτοκαλί κουτιών Hermès, συνώνυμο της πολυτέλειας, τα προϊόντα που παρουσιάζει είναι εκπληκτικά προσιτά, συχνά κοστίζουν λιγότερο από 10 γιουάν (1.30€) το καθένα.

Η Zheng έχει καταφέρει να κατακτήσει τον κόσμο του live streaming. Δεν έχει συγκεντρώσει μόνο εκατομμύρια προβολές αλλά και μια σημαντική οικονομική ανταμοιβή, συγκεντρώνοντας 100 εκατομμύρια γιουάν (17 εκατομμύρια ευρώ) μέσα σε μια εβδομάδα. Για να πετύχει τέτοια νούμερα, η Zheng θα έπρεπε να πουλήσει αστρονομικό αριθμό προϊόντων, γεγονός που δείχνει τον τεράστιο όγκο της επισκεψιμότητας και της εμπιστοσύνης που έχει δημιουργήσει στο κοινό της.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι: γιατί αυτή η μινιμαλιστική προσέγγιση είναι τόσο επιτυχημένη; Η άνοδος της Zheng, αν και πρόσφατη, βασίζεται σε θεμέλια που έχουν τεθεί από το 2017. Η πρόσφατη άνοδος της δημοτικότητάς της, η οποία της χάρισε τον τίτλο του «Σκοτεινού αλόγου» της Douyin τον Οκτώβριο, μπορεί να αποδοθεί στην αυθεντικότητα και την απλότητα που φέρνει στην εμπειρία των αγορών σε ζωντανή μετάδοση.

Η επιτυχία της Zheng έρχεται εν μέσω της πτώσης του Xinba, ενός κορυφαίου streamer με τεράστιο κοινό, ο οποίος «έφαγε» ban το Douyin για ανάρμοστη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης παραποιημένων προϊόντων. Το περιστατικό αναδεικνύει τον έλεγχο και την αυστηροποίηση των κανονισμών στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας στον τομέα του live streaming.

Σε απάντηση στα εξαιρετικά κέρδη της Zheng και την πιθανότητα μιμητών, η Douyin επέβαλε νέους κανονισμούς από τις 27 Οκτωβρίου. Η πλατφόρμα απαιτεί πλέον από τους πωλητές να παρέχουν άφθονες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα τους κατά τη διάρκεια των ζωντανών ροών, επί ποινή προστίμου ή αναστολής του λογαριασμού τους.

Ωστόσο, ο λογαριασμός της Zheng παραμένει ενεργός, γεγονός που υποδηλώνει τη συμμόρφωσή της με τους νέους κανόνες και τη συνεχιζόμενη επιτυχία της. Οι θαυμαστές της, τόσο στο Douyin όσο και σε έναν λογαριασμό στο Instagram που υποτίθεται ότι είναι η επίσημη σελίδα της, παραμένουν αισιόδοξοι ότι θα συνεχίσει να ευδοκιμεί στη βιομηχανία ζωντανών ροών ηλεκτρονικού εμπορίου, αν και υπό αυστηρότερους κανονισμούς.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top