ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροποποιήσεις στον νόμο περί Κοινωνικών Επιχειρήσεων για καλύτερη εφαρμογή του

Τροποποιήσεις στον νόμο περί Κοινωνικών Επιχειρήσεων για καλύτερη εφαρμογή του

Η Ολομέλεια της Βουλής, με 28 ψήφους υπέρ και μια εναντίον, ψήφισε πρόταση νόμου που τροποποιεί τον περί Κοινωνικών Επιχειρήσεων νόμο, με την προσθήκη νέων διατάξεων, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για καλύτερη εφαρμογή του.

Οι διατάξεις αυτές αφορούν, μεταξύ άλλων, στην εξουσία της αρμόδιας αρχής για έκδοση οδηγιών, κατευθυντήριων γραμμών, εντύπων και ερμηνευτικών εγκυκλίων για τη ρύθμιση θεμάτων αναφορικά με την εγγραφή κοινωνικής επιχείρησης στο Μητρώο Κοινωνικών Επιχειρήσεων, τη διαδικασία διενέργειας επιτόπιων ελέγχων από την αρμόδια αρχή, με σκοπό την εξακρίβωση της συμμόρφωσης της κοινωνικής επιχείρησης με την κείμενη νομοθεσία, τους σκοπούς των κοινωνικών επιχειρήσεων και τη διασφάλιση των όρων εργοδότησης, και τη μεταχείριση των εργαζομένων στον εργασιακό χώρο με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες τους.

Επίσης, ρυθμίζει τη διαδικασία εκκαθάρισης, διάλυσης και διαγραφής κοινωνικής επιχείρησης από το σχετικό μητρώο και την προσθήκη στο πεδίο εφαρμογής του νόμου και άλλων ευπαθών ομάδων.

Η Ολομέλεια πέρασε και δύο τροπολογίες του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.

Εξηγώντας τις τροπολογίες του, ο κ. Θεοπέμπτου είπε ότι αν εντάσσεται μια επιχείρηση σε μητρώο λαμβάνει απευθείας προσφορές από το δημόσιο και για αυτό υπάρχουν αυστηρά κριτήρια. Είπε ότι στόχος δεν ειναι τα υπερκέρδη αλλά η δημιουργία θέσεων εργασίας. Είπε επίσης ότι κατατέθηκε τροπολογία για διαγραφή από τις ευπαθείς ομάδες παιδιών ηλικίας από 16 ως 18 ετών.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χαζηγιάννη είπε ότι για τις ανησυχίες που εκφράστηκαν κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εμπορίου, ζητήθηκαν απαντήσεις και ότι στόχος δεν είναι η δημιουργία κινδύνων για υπερεκμετάλλευση και η δημιουργία φούσκας.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους είπε ότι ο αρχικός νόμος του 2020 είναι «κουτός» και ότι με την πρόταση νόμου σήμερα γίνεται ένα δεύτερο λάθος. Είπε ότι υπάρχει ο κίνδυνος αυτές οι επιχειρήσεις να γίνουν «εστίες διαφθοράς, κραιπάλης, σπατάλης και αδικίας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top