ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη τη Δευτέρα στο Κατάρ

ΠτΔ: Πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη τη Δευτέρα στο Κατάρ

H κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το Κυπριακό και η διμερής συνεργασία, κυρίως στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων και της εκπαίδευσης, θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με την ηγεσία του Κατάρ, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη Ντόχα, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναχωρεί για τη Ντόχα σήμερα το απόγευμα, θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Εμίρη του Κατάρ, Tamim bin Hamad Al Thani, το πρωί της 27ης Νοεμβρίου, στο Παλάτι, και θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντηση τους, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Αργότερα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Εμίρη του Κατάρ, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία Κύπρου – Κατάρ στην ανώτερη εκπαίδευση.

Ακολούθως, ο ηγέτης του Κατάρ θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει διάφορες άλλες επαφές, και θα επισκεφθεί την έκθεση Expo 2023 «Green Desert, Better Environment».

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν κατά τις επαφές του στη Ντόχα, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, η Διευθύντρια του Διπλωματικού του Γραφείου Μαριλένα Ραουνά, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Κατάρ Νικόλας Μανώλης και η Πολιτική Διευθύντρια στο Υπουργείο Εξωτερικών Θεσσαλία-Σαλίνα Σιάμπου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top