LIKE ONLINE

Οι τρεις θέσεις εργασίας που αναζητούν περισσότερο οι Αμερικανοί δεν απαιτούν πτυχίο – Πληρώνουν πολλά λεφτά

Οι τρεις θέσεις εργασίας που αναζητούν περισσότερο οι Αμερικανοί δεν απαιτούν πτυχίο – Πληρώνουν πολλά λεφτά

Οι Αμερικανοί δεν αγαπούν πια τις θέσεις εργασίας που απαιτούν πτυχίο και στρέφουν την προσοχή τους σε ευέλικτες, χωρίς πανεπιστημιακές σπουδές, κοιτάζοντας σε καριέρες με… εξαψήφιες απολαβές.

Στην Google, οι αναζητήσεις για «θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο» έφτασαν σε ιστορικό υψηλό φέτος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Google Trends που παρουσιάζει το CNBC Make It.

Σχεδόν το 75% των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ που προσφέρουν αμοιβές πάνω από 35.000 δολάρια το χρόνο απαιτούν πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά μόλις το 38% των Αμερικανών έχουν πτυχίο, λέει η Lisa Gevelber, επικεφαλής μάρκετινγκ της Google για την Αμερική.

Αφεντικά του εαυτού τους

Η έρευνα της Google δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι πιο ενθουσιασμένοι με τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν ευκαιρίες για ταξίδια, ευέλικτο ωράριο εργασίας και μια σαφή πορεία να γίνουν αφεντικό του εαυτού τους.

Μεσίτης ακινήτων

Συμβολαιογράφος

Ταξιδιωτικός πράκτορας

Τα επιθυμητά προσόντα

Στις ΗΠΑ και οι τρεις αυτές εργασίες απαιτούν τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου ενώ δεν υπάρχουν τυπικές απαιτήσεις εκπαίδευσης πέραν αυτού.

Για να εργαστεί κάποιος ως συμβολαιογράφος ή κτηματομεσίτης θα πρέπει να αποκτήσει πιστοποίηση ή επίσημη άδεια από την πολιτεία στην οποία εργάζεται.

Για να ασκήσουν το επάγγελμα του ταξιδιωτικού πράκτορα απαιτείται τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου και εκπαίδευση στο χώρο εργασίας. Οι επαγγελματίες του χώρου μπορούν να επιλέξουν να αποκτήσουν πιστοποιήσεις από διάφορες ενώσεις διαμεταφορών, γεγονός που τους επιτρέπει να κλείνουν ταξίδια για τους πελάτες τους σε αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες κρουαζιέρας.

Είναι πολλά τα λεφτά…

Σύμφωνα με το ZipRecruiter, ο μέσος ετήσιος μισθός για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες είναι 39.955 δολάρια, για τους κτηματομεσίτες φτάνει στα 86.356 δολάρια ετησίως και για ένα συμβολαιογράφο αγγίζει τα 129.717 δολάρια.

Σημειώνεται πως το 10% των κορυφαίων κτηματομεσιτών και συμβολαιογράφων στις ΗΠΑ βγάζουν ετησίως 100.000 και 200.000 δολάρια αντίστοιχα.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top