ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καταπέλτης» κατά Κυβέρνησης ο Γεν. Ελεγκτής: «Ντράπηκε κι η ντροπή» - «Fake news» λέει ο Β. Παπαδόπουλος για υπερωρίες Χριστοδουλίδη που «πρέπει» να επιστραφούν

«Καταπέλτης» κατά Κυβέρνησης ο Γεν. Ελεγκτής: «Ντράπηκε κι η ντροπή» - «Fake news» λέει ο Β. Παπαδόπουλος για υπερωρίες Χριστοδουλίδη που «πρέπει» να επιστραφούν

Έντονη η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ Προεδρικού και Ελεγκτικής Υπηρεσίας με αφορμή δημοσιεύματα σε εφημερίδες.

Συγκεκριμένα, όλα άρχισαν χθες Τρίτη όταν δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» έκανε λόγο πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να επιστρέψει τις αμοιβές που έλαβε ως υπερωρίες και επιδόματα κατά την πενταετία 2013 -2018 που υπηρετούσε στο προεδρικό με απόσπαση. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», από τα συμπεράσματα του ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

Η Ελεγκτική Υπηρεσία απάντησε με ανάρτησή της χθες Τρίτη στο δημοσίευμα σημειώνοντας τα πιο κάτω:

Αναφορικά με δημοσίευμα της Αλήθειας: Χθες (δλδ Δευτέρα 27/11) στάλθηκε στην Προεδρία προσχέδιο ανακοίνωσης για τα ωφελήματα που λάμβανε ο ΠτΔ τα έτη 2014-18. Ζητήθηκαν σχόλια μέχρι 4/12 όπως προβλέπει η ελεγκτική διαδικασία. Η ανακοίνωση θα εκδοθεί 7/12. Μέχρι τότε δεν θα σχολιάζουμε δημοσιεύματα.

Η Κυβέρνηση θα απαντήσει γραπτώς στην ΕΥ για ωφελήματα ΠτΔ, λέει ο Λετυμπιώτης

Η Κυβέρνηση θα απαντήσει γραπτώς στην Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως ακριβώς προνοείται στη διαδικασία, είπε την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σχετικά με δημοσιεύματα για τα ωφελήματα που λάμβανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταξύ 2014-2018, σημειώνοντας πως όλα έγιναν με πλήρη νομιμότητα.

Ερωτηθείς στο πλαίσιο ενημέρωσης των ΜΜΕ αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αμφισβητήσει το τελικό ποσό που αναμένεται να επιστρέψει στο δημόσιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αναφέρεστε σε σημερινά δημοσιεύματα, διότι εξ όσων γνωρίζω δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

Πρόσθεσε ότι ως πρώτο σχόλιο, θα ήθελε να πει «πως ό,τι έγινε, έγινε με πλήρη νομιμότητα, στη βάση νομικής συμβουλής του τότε Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία κοινοποιήθηκε τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, τότε Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας». Ως Κυβέρνηση, είπε, «θα απαντήσουμε γραπτώς στην Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως ακριβώς προνοείται στη διαδικασία».

«Διερωτόμαστε, όμως», είπε ο Εκπρόσωπος «ως προς τη σκοπιμότητα ή το όφελος της σημερινής διαρροής σε εφημερίδα που περισσότερο εμπεριέχει συστατικά πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Οι δηλώσεις για διαρροή πυροδότησαν περαιτέρω ένταση

Δεν υπήρξαν ποτέ υπερωρίες στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ενόσω αυτός εκτελούσε καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου, δήλωσε στην εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση» του ραδιοφώνου του Πολίτη, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Μάλιστα, τόνισε ότι θα δοθούν απαντήσεις σε όλα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σημειώνοντας πως τα περί υπερωριών είναι «fake news». Ανέφερε, ακόμη, ότι υπάρχουν όλα εκείνα τα συστατικά των πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Μπορείτε να ακούσετε τις δηλώσεις εδώ.

Σε σημερινή του ανάρτηση στο twitter, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έγραψε τα εξής:

Άκουγα το πρωί στο ραδιόφωνο του Πολίτη τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο. Ντράπηκε κι η ντροπή. Μίλησε για πολιτικές σκοπιμότητες, για fake news και για τασhινόπιττες.

Προς το παρόν δεν θα απαντήσουμε επί της ουσίας της υπόθεσης. Επιφυλασσόμαστε όμως να επανέλθουμε αν οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης συνεχίσουν να παραποιούν την αλήθεια.

Όσον αφορά τη διαρροή: Όταν οι πολίτες δουν την ανακοίνωσή μας και το χθεσινό δημοσίευμα, θα αντιληφθούν ότι η Αλήθεια δεν είχε το προσχέδιο της ανακοίνωσης μας. Κάποιος που δεν είχε πλήρη γνώση των γεγονότων, άκουσε ότι έφθασε στο προεδρικό μια έκθεση στην οποία γινόταν αναφορά σε επιστροφή χρημάτων. Αυτός μίλησε με τη δημοσιογράφο της Αλήθειας (που συνεργάζεται και με τον Πολίτη). Την Δευτέρα το βράδυ (την προηγούμενη του δημοσιεύματος), άλλος δημοσιογράφος του Πολίτη, με ρωτούσε νυχτιάτικα «πότε θα δώσουμε την έκθεση μας για τον Χριστοδουλίδη». Δεν του απάντησα. Είναι προφανές ότι κάποιος στο Προεδρικό, που απλώς άκουσε γενικές συζητήσεις για το θέμα, τους το «σφύρισε». Γνωρίζουμε δε όλοι ποιοι έχουν σχέση με τον Πολίτη και την Αλήθεια.

Τοις φρονίμοις ολίγα.

Ανώνυμη Καταγγελία

Πηγή από την Ελεγκτική Υπηρεσία διαβεβαίωσε στο ThemaOnline, ότι η διαρροή δεν έγινε από την Υπηρεσία και πως στις 7/12 θα βγει ανακοίνωση με τα ευρήματα του ελέγχου για τις απολαβές του Νίκου Χριστοδουλίδη κατά την πενταετία 2014 – 2018. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή η διερεύνηση ξεκίνησε μετά από ανώνυμη καταγγελία. Σημειώνεται πως ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να επιστρέψει τα οποιαδήποτε χρήματα ο Νίκος Χριστοδουλίδης, η πηγή τόνισε πώς δεν σχολιάζουμε μέχρι τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης.

Δείτε το δημοσίευμα της Αλήθειας.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top