ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώληση περιουσιών στην Κερύνεια διαφημίζει το Forbes - «Ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει εδώ άνετα με 1.800 δολάρια μηνιαία»

Πώληση περιουσιών στην Κερύνεια  διαφημίζει το Forbes - «Ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει εδώ άνετα με 1.800 δολάρια μηνιαία»

Η διαδικτυακή εφημερίδα BuGün Kıbrısγράφει ότι αυτές τις μέρες που το θέμα της πώλησης περιουσιών σε αλλοδαπούς είναι στην ημερήσια διάταξη, η κατεχόμενη Κερύνεια συμπεριλήφθηκε και σε άρθρο στο αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Forbes με τίτλο «3 μέρη όπου μπορείς να απολαύσεις μια πλούσια συνταξιοδότηση στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, στο κείμενο, το οποίο πιστεύεται ότι είναι ένα ειδικό άρθρο που υπογράφει η συντάκτης ταξιδιών και ακινήτων Kathleen Peddicord, σημειώνεται ότι η «βόρεια Κύπρος» βρίσκεται εκτός Ευρωζώνης και αναφέρεται ότι: «Το τοπικό νόμισμα είναι η τουρκική λίρα, οπότε αν ανταλλάσσετε ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ, η συναλλαγματική ισοτιμία θα λειτουργήσει υπέρ σας».

Στο άρθρο επισημαίνεται επίσης ότι η Κερύνεια «έχει μεγάλο μεταναστευτικό πληθυσμό» και πλούσια ιστορία και υποστηρίζεται ότι διαθέτει «εξαιρετικές υπηρεσίες υγείας».

«Οι επίσημες γλώσσες εδώ είναι η ελληνική και η τουρκική, αλλά η lingua franca είναι η αγγλική. Αυτό σημαίνει ότι είναι εύκολο να τακτοποιηθείς και να κάνεις επιχειρήσεις», προστίθεται στο αμερικανικό περιοδικό.

Το άρθρο υποστηρίζει ακόμη ότι σύγχρονες παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες πωλούνται για μόλις 70.000 δολάρια, ενώ το ενοίκιο για επιπλωμένα διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων είναι 400 δολάρια.

«Ένα γεύμα για δύο με κρασί κοστίζει $50. Έτσι ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει εδώ άνετα με μηνιαίο προϋπολογισμό 1.800 δολαρίων», καταλήγει.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top