ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα…στοιβάξει στο Τρόοδος – Πώς προβλέπεται ο φετινός Δεκέμβρης

Πότε θα…στοιβάξει στο Τρόοδος – Πώς προβλέπεται ο φετινός Δεκέμβρης

Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν να χιονίσει για τα καλά στο Τρόοδος είτε για μία μονοήμερη εκδρομή είτε για να κάνουν την αγαπημένη τους χειμερινή δραστηριότητα, το σκι. Έλα όμως που θα αργήσει..

«Θα αργήσουμε και φέτος να δούμε καλά στοιβαγμένα χιόνια στο Τρόοδος», σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ThemaOnline ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης.

«Στατιστικά φαίνεται ότι ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος είναι μήνες στους οποίους έχουμε συχνότερα χιονόπτωση. Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος από την άλλη, είναι μήνες που μπορεί να παρατηρηθεί χιονόπτωση στο Τρόοδος αλλά όχι και τόσο πολύ», είπε χαρακτηριστικά.

«Είχαμε δύο πολύ ελαφριά περιστατικά κατά τη διάρκεια του φετινού Νοεμβρίου, ελαφρό χιόνι και χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αλλά για να στοιβάξει χιόνι χρειάζεται να έχουμε ένα καλά οργανωμένο σύστημα στην περιοχή και να πέσει αρκετά η θερμοκρασία στο περιβάλλον. Από ότι φαίνεται την επόμενη εβδομάδα δεν θα υπάρχει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Νικολαίδης, ανέφερε ότι «πέρσι ο Δεκέμβρης ήταν ο πιο «θερμός» Δεκέμβριος που καταγράφηκε ποτέ στην Κύπρο και φαίνεται ότι και φέτος ίσως να έχουμε το ίδιο»

«Ας ελπίσουμε να έχουμε φέτος χιόνια στο Τρόοδος όπως είχαμε και πέρσι, αν και αργά», συμπλήρωσε.  

Όσο αφορά τη θερμοκρασία, τόνισε πώς «ήδη είμαστε πάνω από τα κανονικά για την εποχή»

Σύμφωνα με αρμόδιο λειτουργό στην πρόγνωση καιρού στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί γύρω στους 1-2 βαθμούς τις επόμενες μέρες, άρα θα φτάσει γύρω στους 23-24 βαθμούς κελσίου μέχρι και την Κυριακή.

Δείτε το δελτίο καιρού

Σήμερα Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και σταδιακά στα δυτικά ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Τροχαίο στη Λευκωσία - Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ξανά στο Δικαστήριο οι 10 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για κράτηση

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top