ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέματα ανάπτυξης και πολιτικής συνοχής συζήτησε ο ΥΠΟΙΚ στις Βρυξέλλες

Θέματα ανάπτυξης και πολιτικής συνοχής συζήτησε ο ΥΠΟΙΚ στις Βρυξέλλες

Υπέρ της ευελιξίας στη διαδικασία κλεισίματος των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της περιόδου 2014 - 2020, καθώς είναι σημαντικό να αξιοποιούνται αποτελεσματικά οι ευρωπαϊκοί πόροι υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής, τάχθηκε στην παρέμβασή του στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων για θέματα Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργείου Οικονομικών στο X (πρώην Twitter).

Κύριο θέμα της Συνόδου ήταν η έγκριση των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου για το Μέλλον της Πολιτικής Συνοχής μετά το 2027 καθώς και η διεξαγωγή πολιτικής συζήτησης για το ίδιο θέμα, σύμφωνα με την ανάρτηση. Συζητήθηκαν ακόμα οι ευελιξίες που απαιτούνται σε σχέση με την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών κλεισίματος των Προγραμμάτων της περιόδου 2014 - 2020 και τη διασύνδεση της Πολιτικής Συνοχής με την στρατηγική αυτονομία της ΕΕ.

Στην παρέμβαση του ο Υπουργός Οικονομικών εξήρε τη σημασία της Πολιτικής Συνοχής, η οποία αποτελεί θεμελιώδη Πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διασφαλίζει ότι κανένα κράτος μέλος της δεν παραμένει πίσω στην ανάπτυξη. Τόνισε ότι η αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την οικονομική ανάπτυξη όσο και για την κοινωνική συνοχή. Θα πρέπει, όπως είπε, να παραμείνει η κύρια επενδυτική πολιτική και να διασφαλιστεί η επαρκής χρηματοδότησή της κατά το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο μετά το 2027, σημειώνεται στην ανάρτηση.

Επίσης ο Υπουργός Οικονομικών, στήριξε την εισαγωγή ευελιξίας στη διαδικασία κλεισίματος των Προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020. Ανέφερε ακόμα ότι η Κύπρος είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη διαδικασία αυτή έγκαιρα και πριν το τέλος του έτους για την πλήρη απορρόφηση όλων των ευρωπαϊκών πόρων ύψους 880 εκατομμυρίων, σύμφωνα με την ανάρτηση στο Χ.

Σχετικά με τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ, ο κ. Κεραυνός ανέφερε ότι οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των οικονομιών πολλών κρατών μελών, συμπεριλαμβανόμενης και της Κύπρου, και πως η μέχρι σήμερα χρηματοδοτική στήριξη τους μέσω των Ταμείων Πολιτικής Συνοχής απετέλεσε ήδη σημαντική πτυχή στην ανθεκτικότητα και στρατηγική αυτονομία της ΕΕ.

Τόνισε ακόμα ότι η οποιαδήποτε χρηματοδότηση μεγάλων επιχειρήσεων θα πρέπει να επικεντρώνεται στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς της έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας, σε στρατηγικούς τομείς της ΕΕ. Η χρηματοδότηση αυτή θα πρέπει να γίνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και υπό όρους Πολιτικής Συνοχής για ισορροπημένη ανάπτυξη έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν στρεβλώσεις στην αγορά και ανισότητες, αναφέρεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top