ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τώρα που κάνει κρύο, πόσα κοστίζουν τα καυσόξυλα; - Οι φθηνότερες και ακριβότερες τιμές - Δείτε από που να τα προμηθευτείτε

Τώρα που κάνει κρύο, πόσα κοστίζουν τα καυσόξυλα; - Οι φθηνότερες και ακριβότερες τιμές - Δείτε από που να τα προμηθευτείτε

Τα «δόντια» του έδειξε ο χειμωνιάτικος καιρός, ο οποίος μπήκε απότομα φέτος, δεδομένου του ότι, πριν από μια εβδομάδα περίπου, ο καιρός στην Κύπρο θύμιζε ακόμη καλοκαίρι.

Κι αφού καλωσορίσαμε πλέον τον χειμώνα, είναι καλό να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά για να ζεσταθούμε τις κρύες νύχτες που έρχονται, βλέποντας τις πιο οικονομικές επιλογές. Μια φθηνή επιλογή για τους τυχερούς που έχουν στο σπίτι τους τζάκι ή ξυλόσομπα, είναι η αγορά καυσόξυλων.

Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιοποίησε το Τμήμα Δασών, οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το είδος του ξύλου, ενώ κυμαίνονται μεταξύ 60 ευρώ το χωρητικό κυβικό μέτρο για τα ξύλα της ακακίας και 110 ευρώ για τα ξύλα της λατζιάς.

Δείτε το πίνακα με τις φθηνότερες και ακριβότερες τιμές:

Δείτε που μπορείτε να τα προμηθευτείτε:

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την ποσότητα των καυσόξυλων που χρειάζονται από διάφορους κεντρικούς σταθμούς όπως, τα Πλατάνια και την Αθαλάσσα. 

Είναι σημαντικό οι ενδιαφερόμενοι, να επικοινωνούν με το Τμήμα Δασών προτού πάνε να αγοράσουν καυσόξυλα ούτως ώστε να ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα που υπάρχει, καθώς και τα σημεία πώλησης. Για περισσότερες πληροφορίες, καλείται το κοινό να επικοινωνήσει με το Τμήμα Δασών στο 22805511.

Ποιες είναι οι ποινές για όσους παρανομούν:

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, πρέπει να τηρείτε μητρώο για την ετήσια εμπορία καυσόξυλων βάσει του Άρθρου 9 (3) (α) του Νόμου.Τα στοιχεία αυτά πρέπει να τηρούνται για περίοδο πέντε (5) ετών από το τέλος κάθε εμπορικής συναλλαγής. Η υποβολή στοιχείων και η κατάθεση βιβλίων για έλεγχο στους Επιθεωρητές Ελέγχου Εμπορίας Ξυλείας και Προϊόντων Ξυλείας πρέπει να γίνεται μία φορά το χρόνο ή όταν ζητηθούν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top