ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε σχολικό: Ζητά εγκατάσταση αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης το υπ. Μεταφορών σε όλα τα λεωφορεία - Τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη

Φωτιά σε σχολικό: Ζητά εγκατάσταση αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης το υπ. Μεταφορών σε όλα τα λεωφορεία - Τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη

Σειρά μέτρων λαμβάνει το υπουργείο Μεταφορών για την προστασία των μαθητών κατά τη μεταφορά τους στα σχολεία με λεωφορείο.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline, o Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών, Ανδρέας Νικηφόρου, υπάρχει ξεχωριστό μητρώο για τα σχολικά λεωφορεία.

«Με βάση τη συμφωνία του υπουργείου Μεταφορών με τις διάφορες εταιρείες σε όλη την Κύπρο, τα σχολικά λεωφορεία πρέπει να είναι ηλικίας κάτω των 20 ετών από την πρώτη τους εγγραφή. Παράλληλα, πρέπει να διενεργείται ΜΟΤ μέχρι και τρεις μήνες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το οποίο θα έχει διάρκεια μόνο ένα έτος. Όλα τα λεωφορεία που βρίσκονται στο μητρώο έχουν περάσει από ΜΟΤ. Επίσης όλα τα λεωφορεία διαθέτουν πυροσβεστήρες», υπέδειξε ο Ανδρέας Νικηφόρου.

Παράλληλα, μετά το περιστατικό με τη φωτιά σε σχολικό την Παρασκευή 1/12 στην Αγλαντζιά, το υπουργείο επικοινώνησε με τις διάφορες εταιρείες για να εγκατασταθούν αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης σε όλα τα λεωφορεία. «Το σύστημα αυτό βοηθάει στην επιβράδυνση της πυρκαγιάς ούτως ώστε να υπάρχει χρόνος να κατέβουν όλοι οι επιβάτες σώοι», σημείωσε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών. Πρόσθεσε πως, τα καινούργια λεωφορεία της βασικής γραμμής των εταιρειών σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό διαθέτουν ήδη αυτόματα σύστημα πυρόσβεσης.

Πάντως, σύμφωνα με τον Ανδρέα Νικηφόρου, το λεωφορείο που άρπαξε φωτιά την Παρασκευή, βρισκόταν στο μητρώο, γράφτηκε για πρώτη φορά το 2015 και στην Κύπρο έφτασε το 2020. Είχε περάσει από ΜΟΤ τον Ιούλιο του 2023 και διέθετε πυροσβεστήρες που αξιοποιήθηκαν από τον οδηγό στην κατάσβεση της φωτιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από πέρσι όλα τα λεωφορεία έχουν εγκατεστημένο σύστημα εντοπισμού με GPS το οποίο επιτρέπει στο υπουργείο να παρακολουθεί που βρίσκεται όχημα ανά πάσα στιγμή. Μάλιστα, υπάρχουν βαριά πρόστιμα - ανά ημέρα και ανά λεωφορείο - σε περιπτώσεις καθυστερήσεων ή αν δεν περάσουν καν.

Υπενθυμίζεται ότι, ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, διέταξε σχετική έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και αναμένεται σχετική έκθεση και από την εταιρεία.

*στην κεντρική εικόνα απεικονίζεται σύστημα πυρόσβεσης από άλλο λεωφορείο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top