ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα: Οι τιμές και τα είδη που προτιμούν οι Κύπριοι - Γιατί αξίζει να το προτιμήσεις από το τεχνητό - Δείτε εικόνες

Φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα: Οι τιμές και τα είδη που προτιμούν οι Κύπριοι - Γιατί αξίζει να το προτιμήσεις από το τεχνητό - Δείτε εικόνες

Ο Δεκέμβριος έχει πλέον μπει και ήδη τα περισσότερα σπίτια έχουν στολίσει για τα Χριστούγεννα ενώ όσα σπίτια δεν έχουν στολιστεί ακόμα, πιθανώς να αναζητούν το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Αν και η αγορά του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι σίγουρα μια από τις ευχάριστες στιγμές των εορτών, δίλημμα αποτελεί το εξής ερώτημα: πρέπει να επιλέξω φυσικό ή τεχνητό δέντρο;

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου εξήγησε γιατί οι πολίτες αξίζει να προτιμήσουν το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο από το τεχνητό.

«Το φυσικό δέντρο είναι πολύ πιο εύκολο να ανακυκλωθεί και δεν κάνει ζημιά στο περιβάλλον, σε αντίθεση με το τεχνητό που αντέχει 5-6 χρόνια και μετά, όταν πεταχτεί, ρυπαίνει το περιβάλλον αφού είναι δύσκολο να ανακυκλωθεί», επεσήμανε.

Επίσης, ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι προωθούν την ιδέα οι πολίτες να χρησιμοποιούν ζωντανά δεντράκια μέσα σε γλάστρες ως χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Συγκεκριμένα εξήγησε ότι οι πολίτες μπορούν να αγοράσουν δεντρύλλια και από φυτώρια όπως κυπαρίσσια, πεύκα, ελιές κτλ., ώστε να τα έχουν στολισμένα στο σπίτι τους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και μετά να τα βγάζουν έξω για να κοσμούν τον κήπο τους. Μετέπειτα, όταν το δέντρο μεγαλώσει αρκετά, μπορεί να μεταφυτευτεί σε μεγαλύτερη γλάστρα ή να φυτευτεί σε αυλή ή χωράφι.

Πάντως πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα δέντρα που διατίθενται προς πώληση από το Τμήμα Δασών, προέρχονται από αραιώσεις δασικών φυτειών, στο πλαίσιο δασοκομικών χειρισμών που γίνονται με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ανάπτυξης και μείωσης του ανταγωνισμού στις δασικές φυτείες.

«Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που διατίθενται προς πώληση από το Τμήμα Δασών προέρχονται από αειφορική διαχείριση των δασών. Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι τα κόβουμε και τα υλοτομούμε από νεαρές πυκνές θητείες ώστε να αποφεύγεται ο ανταγωνισμός και ούτως ώστε να μένουν τα υπόλοιπα για να αναπτυχθούν και να αποτελέσουν το μελλοντικό μας δάσος», σημείωσε.

Οι τιμές και το είδος που προτιμούν οι Κύπριοι

Ερωτηθείς αν οι Κύπριοι αγοράζουν φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, ο κ. Κωνσταντίνου απάντησε ότι υπάρχει πολύ ενδιαφέρον, προσθέτοντας ότι συνήθως κάθε χρόνο πωλούνται πέραν των 1200 δέντρων παγκύπρια.

Αναφορικά με το είδος που προτιμούν να αγοράζουν, ο κ. Κωνσταντίνου επεσήμανε πως οι περισσότεροι προτιμούν τη μαύρη πεύκη γιατί είναι πιο γεμάτη και μπορούν να τοποθετήσουν πιο βαριά στολίδια πάνω της.

«Συνήθως στα κέντρα πώλησης έχουμε τραχεία πεύκη και μαύρη πεύκη. Υπάρχουν περισσότερα δέντρα τραχεία πεύκης, που είναι αυτά που πωλούμε περισσότερο, ωστόσο αν έρθουν σε ένα κέντρο πώλησης που έχουμε μαύρη πεύκη, τότε πιθανό είναι να την προτιμήσουν», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, υπάρχουν και μερικοί που προτιμούν τα έλατα ωστόσο, επειδή είναι περιορισμένος ο αριθμός τους, όσοι ενδιαφέρονται πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Δασών για να εξακριβώσουν αν υπάρχει διαθέσιμο έλατο να αγοράσουν.

Όσο αφορά τις τιμές, για την τραχεία πεύκη κυμαίνεται από 6 ευρώ για το ενάμιση μέτρο και για την μαύρη πεύκη στα 14 ευρώ για τα 2 μέτρα.

Δείτε εικόνες:

Από πού μπορείτε να αγοράσετε φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Υπενθυμίζεται ότι η πώληση φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων από το Τμήμα Δασών ξεκίνησε από τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου.

Η πώληση τους από τα κέντρα πώλησης γίνεται μόνο Δευτέρα - Παρασκευή, από τις 08:00 μέχρι τις 14:30.

Οι πωλήσεις πραγματοποιούνται στα ακόλουθα κέντρα πώλησης:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top