ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς βίασε άνδρες και γυναίκες στην εισβολή της 7ης Οκτωβρίου - Τι αναφέρει έκθεση

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς βίασε άνδρες και γυναίκες στην εισβολή της 7ης Οκτωβρίου - Τι αναφέρει έκθεση

Την ώρα που το Ισραήλ ξεκινά τη «μεγαλύτερη έρευνα στην ιστορία του για εγκληματικές δραστηριότητες, ερευνητές του Τελ Αβίβ που μελετούν τις συνέπειες των βίαιων επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου βρήκαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, άνδρες και γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, όπως ισχυρίζονται ακτιβιστές, γράφει η εφημερίδα «Daily Mail».

Η Yael Sherer, εκπρόσωπος της ισραηλινής ομάδας υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Survivors of Sexual Violence», αναφέρει ότι υπήρχαν στοιχεία, καθώς και μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων για σεξουαλική βία που διαπράχθηκε κατά των δύο φύλων εν μέσω των επιθέσεων της Χαμάς.

«Υπήρξε σεξουαλική επίθεση και βιασμός και των δύο φύλων σε αυτές τις κοινότητες στο νότιο Ισραήλ... έχουμε λίγους επιζώντες - όχι πολλούς», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC Radio 4.

«Από τις σορούς φαίνεται ότι τα θύματα ακρωτηριάστηκαν... οι τρομοκράτες φρόντισαν να ντροπιάσουν αυτούς τους ανθρώπους και να τους ατιμάσουν», πρόσθεσε η Yael Sherer.

Τα στοιχεία αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ η ισραηλινή αστυνομία ξεκίνησε τη μεγαλύτερη έρευνα για σεξουαλική βία και εγκλήματα κατά των γυναικών που διαπράχθηκε ποτέ στη χώρα.

«Είναι σαφές πλέον ότι τα σεξουαλικά εγκλήματα ήταν μέρος του σχεδιασμού της Χαμάς και σκοπός τους ήταν να τρομοκρατήσουν και να εξευτελίσουν τους ανθρώπους», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η ισραηλινή αστυνομία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες δηλώσεις, φωτογραφίες και βιντεοκλίπ, το περιεχόμενο των οποίων είναι τόσο σκληρό κυρίως για τις μητέρες που βλέπουν τα κορίτσια τους με σπασμένη λεκάνη έχοντας υποστεί βασανιστήρια και βιασμούς.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top