ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα - Βίντεο: Η στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξεσπά σε... κλάματα ενώ καλεί τις γυναίκες να κάνουν περισσότερα παιδιά

Βόρεια Κορέα - Βίντεο: Η στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξεσπά σε... κλάματα ενώ καλεί τις γυναίκες να κάνουν περισσότερα παιδιά

Μία σπάνια στιγμή του Βορειοκορεάτη ηγέτη κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ, με τον ισχυρό άνδρα της Πιονγιάνγκ να μην προχωρά αυτήν τη φορά σε επίδειξη ισχύος, όπως άλλωστε συνηθίζει, αλλά να... ξεσπά σε κλάματα.

Τη στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν μιλούσε στις γυναίκες προτρέποντάς τις να κάνουν περισσότερα παιδιά, για να μειωθεί το πρόβλημα υπογεννητικότητας και να «ενδυναμωθεί το έθνος», δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Σε μία ειδική εκδήλωση για τη μητρότητα, μπροστά σε ένα ακροατήριο με χιλιάδες γυναίκες, στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ εμφανίστηκε να βγάζει ένα χαρτομάντιλο και να τρίβει τα μάτια του.

Πολλοί στο ακροατήριο, γυναίκες ντυμένες με παραδοσιακά πολύχρωμα ενδύματα, έκλαψαν μαζί με τον ηγέτη τους.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας έδειχναν το πλήθος να χειροκροτεί και να επευφημεί τον Κιμ.

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πλήθος καθηκόντων. Οι μητέρες μας θα πρέπει να ενωθούν για να τα αντιμετωπίσουν» τόνισε ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, απευθυνόμενος στο ακροατήριο.

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό εκτιμά ότι το 2023 το ποσοστό γεννήσεων ή ο μέσος όρος του αριθμού των παιδιών που γεννιούνται από μία γυναίκα στη Βόρεια Κορέα, διαμορφώθηκε στο 1,8 εν μέσω παρατεταμένης μείωσης στο ποσοστό τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο δείκτης γεννητικότητας παραμένει υψηλότερος συγκριτικά με κάποιες γειτονικές χώρες της Βόρειας Κορέας, που επίσης καταγράφουν αντίστοιχη πτωτική τάση. Η Νότια Κορέα είδε το ποσοστό γεννήσεων να υποχωρεί στο χαμηλό ρεκόρ του 0,78 πέρυσι, ενώ στην Ιαπωνία το ποσοστό μειώθηκε στο 1,26.

Η Βόρεια Κορέα, που έχει πληθυσμό περίπου 25 εκατ. ανθρώπων, βρέθηκε τις τελευταίες δεκαετίες αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, ακόμα και με φονικό λιμό τα χρόνια του 1990 -συχνά αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών, όπως οι πλημμύρες που καταστρέφουν τη γεωργική συγκομιδή.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top