ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από αυτά τα προϊόντα θα αφαιρείται το βάρος της συσκευασίας – Η εξαίρεση

Από αυτά τα προϊόντα θα αφαιρείται το βάρος της συσκευασίας – Η εξαίρεση

Ακόμη ένα μέτρο έρχεται να δώσει μία μικρή «ανάσα» στους καταναλωτές αφού με τον νέο χρόνο και συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου 2024 τίθεται σε εφαρμογή η αφαίρεση του βάρους του συσκευαστικού υλικού.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης, μιλώντας στο ThemaOnline, ξεκαθάρισε ποια προϊόντα αφορά.

«Αφορά όλα τα χύμα προϊόντα που αγοράζουμε από το supermarket και από τους φούρνους τα οποία πωλούνται και ζυγίζονται με το κιλό και έχουν περιτύλιγμα ή κουτί», είπε συγκεκριμένα.

«Μέχρι σήμερα τα έβαζαν μέσα στο κουτί και τα ζύγιζαν μαζί με το βάρος του κουτιού. Με αυτό το διάταγμα υποχρεούνται να αφαιρούν το βάρος. Πρέπει να προσαρμόσουν τα λογισμικά τους συστήματα ώστε να αφαιρείται απευθείας το βάρος του κουτιού από το βάρος του προϊόντος που αγοράζει ο καταναλωτής ώστε να μένει το καθαρό βάρος του προϊόντος», πρόσθεσε

Η εξαίρεση

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Καραγιώργης ανέφερε ότι «το Διάταγμα δεν εφαρμόζεται σε συσκευαστικό υλικό (τάρα) συνολικού βάρους μέχρι 4 γραμμαρίων»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top