ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ανώτατο οι διαφορές Ελεγκτικής - Προεδρίας; Πικραμένος ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Στο Ανώτατο οι διαφορές Ελεγκτικής - Προεδρίας; Πικραμένος ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Οι σχέσεις Ελεγκτικής υπηρεσίας με την προεδρία της Δημοκρατίας βρίσκονται στα άκρα και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Αφορμή αποτέλεσε η έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Πέμπτης 7/12 αναφορικά με τις απολαβές του Προέδρου Χριστοδουλίδη την περίοδο που ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η σταγόνα που...ξεχείλισε το ποτήρι

Η κίνηση της προεδρίας η οποία έχει διαβαθμίσει ως εμπιστευτική την απάντηση της προς την ελεγκτική υπηρεσία, γεγονός που δεν επιτρέπει την δημοσιοποίηση της απάντησης του ελεγχόμενου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Να κάνει ελέγχους ή όχι η ελεγκτική υπηρεσία;

Αυτό είναι το κύριο ερώτημα το οποίο τίθεται από την ελεγκτική υπηρεσία καλώντας μάλιστα την προεδρία της δημοκρατίας να απευθυνθεί στο Ανώτατο δικαστήριο με βάση το άρθρο 139 του συντάγματος, ώστε να αποφανθεί εάν η ελεγκτική υπηρεσία έχει εξουσία να ασκεί ελέγχους.

Πικραμένος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλω να διασφαλίσω την αξιοπιστία των θεσμών και δεν πρόκειται να προβώ σε οποιοδήποτε σχόλιο. Θα αποστείλω την έκθεση στον Γεν. Εισαγγελέα και θα ακούσω τις απόψεις του ήταν το σχόλιο του Νίκου Χριστοδουλίδη.  Διαβάζοντας την έκθεση είπε, ξαφνιάστηκα από το γεγονός ότι ο Γεν. Ελεγκτής ενημερώθηκε ότι ασκούσα και καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου μετά από καταγγελία που έγινε πρόσφατα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε λύπη και πικρία για την εξέλιξη των πραγμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά, "έχω ευθύνη ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διασφαλίσω την αξιοπιστία των θεσμών παρά την προσωπική πικρία, στεναχώρια." Υπενθύμισε μάλιστα τις δηλώσεις του Γεν. Ελεγκτή της Δημοκρατίας για τη συνεργασία με την παρούσα κυβέρνηση.

Μετά προέκυψαν κάποια άλλα θέματα, σημείωσε με νόημα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top