ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τ/κ περιουσίες: Ελέχθηκαν 1.000 συμβάσεις μίσθωσης υποστατικών - Ανάκτηση για 98, υπό διερεύνηση 105

Τ/κ περιουσίες: Ελέχθηκαν 1.000 συμβάσεις μίσθωσης υποστατικών - Ανάκτηση για 98, υπό διερεύνηση 105

Έλεγχος σε συνολικά 1.000 συμβάσεις μίσθωσης τουρκοκυπριακών υποστατικών που χρησιμοποιούνται για εμπορικούς λόγους πραγματοποιήθηκε μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των υφιστάμενων συμβάσεων και της ορθής τήρησης των όρων τους. Οι έλεγχοι, που διενεργούνται από κλιμάκιο εσωτερικού ελέγχου που συστάθηκε με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών, αφορούν συμβάσεις για υποστατικά σε όλες τις Επαρχίες.

Από τους ελέγχους αποδείχθηκε παραβίαση των όρων της σύμβασης σε 98 περιπτώσεις, για τις οποίες έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για ανάκτηση από την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, ενώ για άλλες 105 θα γίνει περαιτέρω διερεύνηση.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Εσωτερικών εφαρμόζει σειρά μέτρων που στοχεύουν στην επίλυση ιδιαζουσών περιπτώσεων διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών. Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ανακαλέσει άδεια εκμετάλλευσης τουρκοκυπριακής περιουσίας (γεωργικού κλήρου) στην Επαρχία Πάφου, μετά από διαπίστωση ότι η εν λόγω περιουσία, ενώ τύγχανε αξιοποίησης από πρόσφυγα δικαιούχο για γεωργικούς σκοπούς, λανθασμένα εγκρίθηκε για παραχώρηση για εξυπηρέτηση άλλης ανάπτυξης από μη πρόσφυγα. Μετά από νέα απόφαση του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, η συγκεκριμένη περιουσία ανακτήθηκε και η άδεια χρήσης θα εκχωρηθεί εκ νέου στον αρχικό δικαιούχο, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία που επιτελέστηκε εις βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι με σκοπό τη θεσμοθέτηση διαδικασιών και την εισαγωγή μηχανισμών για αξιοκρατική και χρηστή διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών, με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών, τα διαθέσιμα τουρκοκυπριακά υποστατικά και ακίνητα θα δημοσιεύονται στο εξής στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, μέσω της οποίας όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρόσφυγες θα μπορούν να τα διεκδικήσουν, στη βάση κοινών κριτηρίων. Η απόφαση για παραχώρηση ενός υποστατικού/ακινήτου θα γίνεται κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων από αρμόδια Επιτροπή, ώστε να εξασφαλίζεται η ισονομία στην αξιοποίηση των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξύπνησαν» νωρίς τα κουνούπια - Οι λόγοι, τα πιο επικίνδυνα είδη και τα μέτρα πρόληψης

Γέμισαν οι βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων – Ποιες προτάσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

«Σαν να μπαίνει» η άνοιξη: 4+1 «μαγικές» τοποθεσίες της Κύπρου, ειδικές για επίσκεψη αυτή την εποχή – Δείτε φωτογραφίες

Στο «πόδι» περιοχή στη Λεμεσό μετά από ισχυρή έκρηξη σε αυτοκίνητο - Καταστράφηκε ολοσχερώς

Στις φλόγες καφετέρια στη Λευκωσία - Ζημιές και σε παρακείμενα διαμερίσματα - Δείτε φωτογραφία

Τελευταία εξέλιξη για τον Δημήτρη Κόκοτα - «Του έκαναν τραχειοστομία»ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

Την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από κοινές δράσεις και ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και δυνατοτήτων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στη διάρκεια δείπνου εργασίας ομάδας ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, που παρέθεσαν χθες βράδυ στη Βιέννη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Karl Nehammer.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top