ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφυκτικό πρέσινγκ στην Αννίτα - Το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ και οι κρίσιμες αποφάσεις για τις τοπικές εκλογές

Ασφυκτικό πρέσινγκ στην Αννίτα - Το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ και οι κρίσιμες αποφάσεις για τις τοπικές εκλογές

Δύσκολη προμηνύεται η ερχόμενη εβδομάδα κυρίως για τον ΔΗΣΥ σε σχέση με τις αποφάσεις που θα πρέπει να λάβει για τις τοπικές εκλογές. Τη Δευτέρα 11/12 συνεδριάζει αρχικά το εκτελεστικό γραφείο και ακολούθως το πολιτικό γραφείο του κόμματος για την επικύρωση των ονομάτων που θα στηρίξει για τις θέσεις Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Περιφερειαρχών.

Προηγήθηκαν χωριστές συναντήσεις Ανώτατων στελεχών του ΔΗΣΥ, με στελέχη των κομμάτων ΔΗΚΟ  ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Όπως έγραψε το «Τ» κλείδωσε η συμφωνία μεταξύ ΔΗΣΥ- ΔΗΠΑ σε όλους του Δήμους. Την υποψηφιότητά του  ανακοίνωσε ο νυν Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος μέχρι στιγμής στηρίζεται και από τη  ΔΗΠΑ καθώς και ο Βασίλης Δημητριάδης για τη θέση του περιφερειάρχη.

Η Αννίτα Δημητρίου αν και διαμήνυσε πως δεν θα γίνουν αποδεκτοί όσοι δεν σεβαστούν τη διαδικασία στο κόμμα πριν το πολιτικό γραφείο λάβει αποφάσεις, κάποιοι έτρεξαν να προλάβουν και κάποιοι άλλοι προετοιμάζουν την εξαγγελία τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του τέως υπουργού άμυνας Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος εξήγγειλε την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία Λευκωσίας, τη στιγμή που ο ΔΗΣΥ αναμένεται να κλειδώσει τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έρχεται πρώτος στη δημοσκόπηση που διενήργησε η Πινδάρου.

Πονοκέφαλος η Λάρνακα

Στη Λάρνακα, το θέμα της δημαρχίας και αντιδημαρχίας αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη Δευτέρα, εκτός απροόπτου.

Η δημοσκόπηση που διενέργησε η Πινδάρου για την αντιδημαρχία, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις ανάμεσα  στους Άκη Ζαννέτο, Γιώργο Λακκοτρύπη και Κωστάκη Κωνσταντίνου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτέλεσμα σε ότι αφορά στα "ποιοτικά" κριτήρια δεν είναι ξεκάθαρο. Δεν αποκλείεται, το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ να αποφασίσει να στηρίξει τον επικεφαλής της ομάδας του ΔΗΣΥ στο δημοτικό συμβούλιο Λάρνακας, Άκη Ζαννέτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΔΗΣΥ βρίσκεται σε δύσκολη θέση και για τη δημαρχία της Λάρνακας, αφού ο Ανδρέας Βύρας θεωρείται αδιαμφισβήτητο φαβορί και για την επερχόμενες εκλογές. Η Πινδάρου επιμένει ωστόσο σε δικό της υποψήφιο λόγω γοήτρου, έχοντας δύο ονόματα στο τραπέζι. Τον Χάρη Μίλλα και τον νυν επαρχιακό γραμματέα του ΔΗΣΥ Λάρνακας, Θεολόγο Μανώλη, στον οποίο μάλιστα, ασκούνται έντονες πιέσεις για να υποβάλει υποψηφιότητα.

Σε ότι αφορά στη θέση του περιφερειάρχη, το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ αναμένεται να ανακοινώσει το όνομα του νυν Δημάρχου Αραδίππου, Ευάγγελου Ευαγγελίδη. Για τη Δημαρχία της Αραδίππου κλείδωσε το όνομα του νυν Αντιδημάρχου Χριστόδουλου Πάρτου.

Σήμερα οι ανακοινώσεις της ΕΔΕΚ για την Πάφο

Έτοιμη η ΕΔΕΚ στη συμπλήρωση ψηφοδελτίων για τους Δημοτικούς Συμβούλους και Αντιδημάρχους σε όλους τους Δήμους.

Η αρχή αναμένεται να γίνει σήμερα Κυριακή, με το κόμμα να ανακοινώσει τους υποψήφιους Δημοτικούς  Συμβούλους και Αντιδημάρχους στους Δήμους Πάφου, Ανατολικής Πάφου, στον Ακάμα και Πόλης Χρυσοχούς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top