ΕΛΛΑΔΑ

Με 158 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε από Βουλή ο προϋπολογισμός 2024 στην Ελλάδα

Με 158 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε από Βουλή ο προϋπολογισμός 2024 στην Ελλάδα

Με τις 158 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας εγκρίθηκε από την ελληνική Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2024.

Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ τα άρθρα για τις αμυντικές δαπάνες υπερψήφισαν 249 βουλευτές και καταψήφισαν 51.

Η πενθήμερη συζήτηση ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με την ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τόνισε ότι ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ 2,9% και θα υλοποιηθεί, όπως είπε, μέσω τολμηρών μεταρρυθμίσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι μέσω του φετινού προϋπολογισμού η Κυβέρνηση της ΝΔ θέλησε να αναλάβει πέντε σαφείς δεσμεύσεις: η χώρα να μην ξαναβρεθεί σε αντίστοιχη οικονομική περιπέτεια με αυτήν που βίωσε τα τελευταία 10 χρόνια, η Ελλάδα να μην τεθεί ποτέ ξανά στο διεθνές περιθώριο, μακριά από την Ευρώπη, με σύνεση και ρεαλισμό κάθε μέρα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, με μια ενωμένη κοινωνία που θα συγκλίνει με την Ευρώπη σε όλα τα πεδία, και ένα ισχυρό κράτος που εκσυγχρονίζεται διαρκώς και θα κερδίζει τα στοιχήματα των καιρών.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση των μη κρατικών πανεπιστημίων εντός του πρώτου μήνα του 2024, ενώ υπογράμμισε την υποχρέωση για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2,1%, ξεκαθαρίζοντας ότι πλέον δεν πρόκειται για έναν προϋπολογισμό «ποσοτικής χαλάρωσης» όπως αυτοί των προηγούμενων ετών. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι ενός αξιόπιστου κράτους, καθώς προβλέπει πλεόνασμα 2,1%, που είναι αδιαπραγμάτευτο. «Οφείλουμε να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην επίτευξη των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος», επεσήμανε.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις κατά 3%, και σημείωσε πως όσοι θέλουν να εργαστούν σε μια αγορά εργασίας που έχει ανάγκη για συγκεκριμένες δεξιότητες θα μπορούν να αυξάνουν το εισόδημα τους χωρίς να παρακρατείται το 30% της σύνταξής τους.

Στις τοποθετήσεις τους οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης έδωσαν έμφαση κυρίως στο ζήτημα της ακρίβειας, κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι παρουσιάζει έναν προϋπολογισμό που δεν λύνει τα βασικά προβλήματα των πολιτών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top