ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: «Δεν υπήρξε πρόσκληση για την Άγκυρα στον ΠτΔ»

Τατάρ: «Δεν υπήρξε πρόσκληση για την Άγκυρα στον ΠτΔ»

Δεν προσκλήθηκε στην Άγκυρα από τον Τούρκο Πρόεδρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στον Τ/κ αρθρογράφο της Κίπρις, Χασάν Χάστουρερ ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Όπως γράφει στο σημερινό του άρθρο ο Χάστουρερ, συνομίλησε ο ίδιος μαζί με τον κ. Τατάρ μετά την συνάντηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και ρώτησε τον Τ/κ ηγέτη εάν τέθηκε στην συνάντηση θέμα για πρόσκληση του κ. Χριστοδουλίδη στην Άγκυρα με τον Ερσίν Τατάρ ν’ απαντά ότι το έθεσε αυτός. «Ρώτησα εγώ κατά την συνάντηση. Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι τέτοια πρόσκληση δεν έγινε» είπε.

Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε επίσης στον Χασάν Χάστουρερ πως ο ίδιος ζήτησε την συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο. Μάλιστα ο Τ/κ αρθρογράφος γράφει ότι η συνάντηση Τατάρ – Ερντογάν δεν ήταν προγραμματισμένη και περιγράφει πώς το έμαθε από τα τουρκικά ΜΜΕ και στην συνέχεια έψαξε σε τ/κ ΜΜΕ είδηση για μετάβαση του Τ/κ ηγέτη στην Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν βρήκε. Η συνάντηση, αναφέρει ο Χάστουρερ, ήταν κεκλεισμένων των θυρών, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση γι’ αυτή πριν πραγματοποιηθεί, παρά μόνο μια σύντομη είδηση με σχετική φωτογραφία μετά, από του τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Χασάν Χάστουρερ, λέγοντας ότι η συνομιλία του με τον Ερσίν Τατάρ, έγινε χθες το βράδυ μετά την επιστροφή του Τ/κ ηγέτη από την Κωνσταντινούπολη γράφει ότι η πρώτη του ερώτηση ήταν αν επρόκειτο για ξαφνική συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο και ο Τ/κ ηγέτης του επεσήμανε ότι ήταν ο ίδιος που την ζήτησε και ήταν πολύ παραγωγική. Παραθέτει δε τον διάλογό του με τον κ. Τατάρ που έχει ως εξής:

«Ερώτηση: Το Κυπριακό ήταν κυρίαρχο θέμα στην συνάντηση; Τατάρ: Όχι. Μιλήσαμε για το Κυπριακό. Ωστόσο, στην συνομιλία μας, επιβεβαιώσαμε ότι η πολιτική μας στη βάση της πολιτικής ισότητα και των δύο κρατών συνεχίζεται. Ερώτησή: Έχει συζητηθεί το θέμα της πρόσκλησης του Χριστοδουλίδη στην Άγκυρα; Τατάρ: Ρώτησα κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας. Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι δεν έγινε τέτοια πρόσκληση».

Τον ρώτησε επίσης ποιο ήταν, κατά την άποψή του, το πιο σημαντικό θέμα που συζήτησαν για το ψευδοκράτος και ο  κ. Τατάρ απάντησε ότι μίλησαν για την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία μέσω καλωδίου, το οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος βλέπει ως «έργο του αιώνα», όπως ήταν και η μεταφορά νερού μέσω αγωγών. Είδε, είπε, μια αποφασιστικότητα ότι αυτό το έργο θα γίνει οπωσδήποτε και το πρόβλημα ηλεκτρικής ενέργειας στο ψευδοκράτος θα λυθεί.

Στην ερώτηση του Χάστουρερ εάν η παρουσία και του «πρωθυπουργού», Ουνάλ Ουστέλ, που είναι και πρόεδρος του ΚΕΕ, στην συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, σημαίνει πως συζητήθηκαν και εσωτερικά ζητήματα, όπως το εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ, ο Ερσίν Τατάρ απάντησε ότι ούτε τώρα, ούτε προηγουμένως συζητήθηκε τέτοιο θέμα στις συναντήσεις του με τον κ. Ερντογάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top