ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσθετη οικονομική ενίσχυση €4 εκ. προς φοιτητές αποφάσισε το Υπουργικό

Πρόσθετη οικονομική ενίσχυση €4 εκ. προς φοιτητές αποφάσισε το Υπουργικό

Την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για πρόσθετη οικονομική ενίσχυση των Κυπρίων φοιτητών σε Κύπρο και εξωτερικό, με συνολικό ποσό, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, αναφέροντας παράλληλα ότι εμβάσματα θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Σε δηλώσεις, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Κεραυνός είπε η απόφαση του Υπουργικού «αφορά αξιοποίηση μη δαπανηθέντων πιστώσεων από το κονδύλι που αφορά στην κρατική φοιτητική μέριμνα», προσθέτοντας ότι «υπάρχει ένα πρόσθετο ποσό 4 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα διαθέσουμε σε όλους τους φοιτητές που φοιτούν στην Κύπρο και στο εξωτερικό με συγκεκριμένα κριτήρια».

«Είναι μια πρόσθετη οικονομική ενίσχυση των φοιτητών μας», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι η οικονομική βοήθεια, η οποία είναι πρόσθετη από τις φοιτητικές χορηγίες που δίδονται από το Υπουργείο Οικονομικών, «καλύπτει επίδομα σίτησης που είναι 1.092 ευρώ και επίδομα διαβίωσης 500 ευρώ» και πρόσθεσε ότι εμβάσματα θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Κεραυνός είπε ότι η πρόσθετη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί ανάλογα με το ύψος της μοριοδότησης που θα έχει ο κάθε φοιτητής και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία κριτηρίων.

Ερωτηθείς από που προέκυψε αυτό το αδιάθετο ποσό, ο κ. Κεραυνός είπε ότι «δεν μπορεί να γίνει ακριβής πρόβλεψη κάθε χρόνο» γιατί δεν γνωρίζουν πόσοι είναι και σε ποιαν οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο κάθε φοιτητής.

«Επομένως, παρέμεινε ένα ποσό αδιάθετο ύψους 4 εκ. ευρώ και το Υπουργικό αποφάσισε σήμερα να το δώσουμε στους φοιτητές μας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top