ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακριβό το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Σκεπτικός ο κόσμος να αγοράσει – Πόσα κοστίζει η γαλοπούλα και το αρνί

Ακριβό το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Σκεπτικός ο κόσμος να αγοράσει – Πόσα κοστίζει η γαλοπούλα και το αρνί

Ακριβά θα πληρώσουμε φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με την ακρίβεια να «σπρώχνει» προς τα πάνω τις τιμές των αγαθών. Κι ενώ οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει, σκεπτικός φαίνεται να είναι ο κόσμος να παραγγείλει μεγάλες ποσότητες, λόγω των οι «τσιμπημένων» τιμών στα αγαθά.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Πρόεδρος Κρεοπωλών Κύπρου, Κώστας Λειβαδιώτης, ανέφερε ότι, «αυτή την περίοδο την τιμητική τους έχουν δύο είδη κρέατος, το αρνί και η γαλοπούλα».

Που κυμαίνονται οι τιμές

Όπως ανέφερε ο κ. Λειβαδιώτης, οι τιμές των κρεάτων έχουν γενικά επηρεαστεί λόγω της ακρίβειας όμως, η τιμή του αρνιού φαίνεται να κατέγραψε αύξηση της τάξης του 15%. Ταυτόχρονα, η έλλειψη που υπάρχει στην αγορά για το συγκεκριμένο είδος, δυσχεραίνει περεταίρω την κατάσταση. «Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι, το αρνί είναι ένα είδος κρέατος που δεν έχει ζήτηση μόνο κατά τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο, αλλά ολόχρονα. Άρα όπως αντιλαμβάνεστε, η τιμή του επηρεάζετε από την ακρίβεια, την υψηλή ζήτηση και την έλλειψη», ανέφερε.

Από την άλλη, ανεπηρέαστη φαίνεται να είναι η τιμή της γαλοπούλας η οποία, κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα που βρισκόταν και πέρυσι. «Η γαλοπούλα δεν φαίνεται να επηρεάστηκε τόσο όσο άλλα είδη κρέατος όμως, δεν έχει την ίδια ζήτηση από τους καταναλωτές όπως τα άλλα είδη στην Κύπρο», πρόσθεσε ο κ. Λειβαδιώτης.

- Γαλοπούλα: Η τιμή της γαλοπούλας κυμαίνεται από 6 έως 7 ευρώ το κιλό

- Αρνί: Η τιμή του αρνιού κυμαίνεται από 13 έως 15 ευρώ το κιλό

Μειωμένες οι παραγγελίες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Σύμφωνα με τον κ. Λειβαδιώτη, οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει από την 1 Δεκεμβρίου για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και από τις 16 Δεκεμβρίου, αρκετός κόσμος ξεκίνησε να τις παραλαμβάνει. Παρ’ όλα αυτά, οι φετινές παραγγελίες είναι μειωμένες τόσο σε ποσότητα, όσο και σε αριθμό στα κρεοπωλεία. Συγκεκριμένα, οι φετινές παραγγελίες φαίνεται να κατέγραψαν μείωση της τάξης του 10%.

«Η ακρίβεια δεν έχει επηρεάσει μόνο τις τιμές στα κρέατα, αλλά και σε άλλα αγαθά τα οποία θα χρειαστεί ο κόσμος για το Χριστουγεννιάτικό του τραπέζι έτσι, είναι φυσικό ότι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι Κύπριοι, έπρεπε να είναι συγκρατημένοι στις αγορές τους», εξήγησε ο κ. Λειβαδιώτης.

Τις τελευταίας στιγμής αρκετοί Κύπριοι

Πολλοί είναι οι Κύπριοι καταναλωτές οι οποίοι πάνε στα κρεοπωλεία για να αγοράσουν τα αγαθά που χρειάζονται την τελευταία στιγμή, κάτι που αποτελεί πρόβλημα για τα κρεοπωλεία.

«Δυστυχώς, πολλοί Κύπριοι δεν μεριμνούν να κάνουν τις αγορές τους ή τις παραγγελίες τους εκ των προτέρων και αυτό αποτελεί πρόβλημα τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για εμάς επειδή δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε. Πολλές φορές κόσμος που έμεινε μέχρι τελευταία στιγμή, έπρεπε να επισκεφθεί δύο ή τρία κρεοπωλεία για να μπορέσει να προμηθευτεί την ποσότητα που χρειαζόταν», τόνισε.

«Επειδή φέτος θα είναι ακόμα πιο δύσκολο λόγω της έλλειψης που υπάρχει στο αρνί, κάνουμε έκκληση στον κόσμο να μεριμνήσει, εάν δεν έκανε ήδη τις παραγγελίες του, να επισκεφθεί το κρεοπωλείο της επιλογής του και να κάνει τις αγορές του, για να μπορέσει να αποφύγει αυτή την αχρείαστη ταλαιπωρία και να απολαύσει τις γιορτές με τα αγαπημένα του πρόσωπα πιο ξέγνοιαστα», κατέληξε ο κ. Λειβαδιώτης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top