LIKE ONLINE

Γιορτινές εξορμήσεις: Οι 16 καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για το 2023 - Οι ημερομηνίες και οι φωτογραφίες που «κόβουν» την ανάσα

Γιορτινές εξορμήσεις: Οι 16 καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για το 2023 - Οι ημερομηνίες και οι φωτογραφίες που «κόβουν» την ανάσα

«Μύρισαν» Χριστούγεννα λάμπουνε τα αστέρια...Τίποτα δεν σε βάζει περισσότερο στο εορταστικό πνεύμα από μια χριστουγεννιάτικη αγορά.

Παραμυθένια χριστουγεννιάτικα πάρκα, ιστορικές πλατείες ντυμένες στα γιορτινά, εκκλησίες, κάστρα, παραδοσιακές λιχουδιές και ζεστό κρασί. Ένας υπέροχος συνδυασμός που σου φτιάχνει τη διάθεση.

Χριστουγεννιάτικες αγορές σε ολόκληρη την Ευρώπη κλέβουν τις εντυπώσεις και περιμένουν κάθε χρόνο κόσμο από κάθε γωνιά του πλανήτη να τις επισκεφθεί και να ζήσει μοναδικές στιγμές.

H πρώτη χριστουγεννιάτικη αγορά της ιστορίας έχει καταγραφεί στη Βιέννη τον Δεκέμβριο του 1298. Από τότε το έθιμο αυτό έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.

Στην λίστα που ακολουθεί υπάρχουν μερικές από τις κορυφαίες Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Ευρώπης για το 2023, με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτές.

 

Βουδαπέστη- Advent Feast at the Basilica

Η Advent Feast στη Βασιλική του Αγίου Στέφανου στη Βουδαπέστη είναι η καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης για το 2023, σύμφωνα με την έρευνα του European Best Destinations. Το παγοδρόμιο, το ζεστό κρασί και οι λιχουδιές από την ουγγρική κουζίνα δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για να νιώσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Ημερομηνίες λειτουργίας: 24 Νοεμβρίου-31 Δεκεμβρίου 2023.

 

Gdansk, Πολωνία

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά του Gdanskθεωρείται μια από τις πιο όμορφες στην Πολωνία. Οι συμμετέχοντες κατέταξαν την εν λόγω αγορά στο βάθρο των καλύτερων χριστουγεννιάτικων αγορών στην Ευρώπη, καθιστώντας την ως την πιο ψηφισμένη πολωνική χριστουγεννιάτικη αγορά από τη δημιουργία αυτού του διαγωνισμού το 2009. Η εκπληκτική ατμόσφαιρα της Χριστουγεννιάτικης Αγοαράς δημιουργείται κυρίως από το μοναδικό και σκηνικό που φτιάχνουν. Η αγορά διαθέτει 155 πάγκους με μοναδικά δώρα, διακοσμητικά και κεράσματα. Υπάρχουν τοπικά προϊόντα που βασίζονται σε προσεκτικά διατηρημένες οικογενειακές συνταγές: μοναδικά χειροτεχνήματα, διακοσμητικά σπιτιού, φυσικά καλλυντικά, ζεστά χειμωνιάτικα αξεσουάρ και μπαχαρικά για να σας κρατήσουν ζεστούς.

Ημερομηνίες λειτουργίας: 23 Νοεμβρίου-1 Ιανουαρίου 2024.

 

Κραϊόβα, Ρουμανία

Σύμφωνα με την έρευνα του EBD, η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας και πρωτεύουσα της επαρχίας Ντολζ έχει μία από τις ομορφότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης. Με ένα εξαιρετικό πολιτιστικό πρόγραμμα, ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους, παγοδρόμιο, καταπληκτικά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια... όλα ανάμεσα στα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στην Ευρώπη, η Craiova προσφέρει τα καλύτερα Χριστούγεννα σε μια οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Ημερομηνίες λειτουργίας: 17 Νοεμβρίου -2 Ιανουαρίου 2024.

 

Βιέννη, Αυστρία

Πώς θα μπορούσε να λείπει η Βιέννη από αυτή τη λίστα! Συνήθως, από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα Χριστούγεννα, οι πιο όμορφες πλατείες της Βιέννης μετατρέπονται σε μαγικές χριστουγεννιάτικες αγορές. Το άρωμα των χριστουγεννιάτικων ειδών αρτοποιίας και τα μοσχομυριστά στρούντελ δίνουν μια μαγική διάσταση στην πόλη. Μία από τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης είναι η παραδοσιακή Vienna Magic of Advent, η οποία μετατρέπει την πλατεία Δημαρχείου σε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Σας περιμένουν χριστουγεννιάτικα δώρα, στολίδια δέντρων, γλυκά και ζεστά ροφήματα, καθώς και χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά με καρουζέλ και χειροτεχνία. Τα δέντρα του γύρω πάρκου του Δημαρχείου είναι γιορτινά στολισμένα και ακτινοβολούν σε μια θάλασσα από φώτα - μια βιεννέζικη εμπειρία, που σίγουρα δεν θα χάσετε! Ένα άλλο hot spot πριν από τα Χριστούγεννα είναι η πολιτιστική και χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά από το παλάτι Schönbrunn, όπου στήνεται ένα ρομαντικό σκηνιικό, και μετατρέπεται σε πρωτοχρονιάτικη αγορά μετά τα Χριστούγεννα.

Ημερομηνίες λειτουργίας: 11 Νοεμβρίου - 26 Δεκεμβρίου.

 

 

Μονμπελιάρ, Γαλλία

Η πόλη Montbéliard είναι η πέμπτη πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης, και η πρώτη στη Γαλλία, σύμφωνα με το European Best Destinations. Παραδοσιακή και αυθεντική, διαθέτει 140 πάγκους γεμάτους υψηλής ποιότητας αντικείμενα. Κάνοντας μια βόλτα στους υπέροχα φωτισμένους δρόμους της, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν νόστιμα ντόπια εδέσματα, να χαζέψουν τις όμορφες χειροποίητες κατασκευές και να ακούσουν τραγούδια από χορωδίες. Κάνοντας μια βόλτα στους φωτισμένους δρόμους, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τα νόστιμα γαστρονομικά προϊόντα από το Montbéliard και τη Γαλλία, να θαυμάσουν την ποικιλία των έργων τέχνης και χειροτεχνίας, να χορέψουν υπό τον ήχο των χορωδιακών τραγουδιών.

Ημερομηνίες λειτουργίας: 25 Νοεμβρίου - 24 Δεκεμβρίου.

 

Έσσεν, Γερμανία

Είναι η Καλύτερη Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία και μία από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη! Όταν το αρωματικό ζεστό κρασί ζεσταίνει τα χέρια σας, η μυρωδιά από φρεσκοψημένα αμύγδαλα γεμίζει τον αέρα και μια γιορτινή λάμψη απλώνεται σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης Έσσεν, αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Η διεθνής Χριστουγεννιάτικη αγορά του Έσσεν ξεκίνησε ξανά. Από τις 17 Νοεμβρίου έως τις 23 Δεκεμβρίου, περιμένουμε με ανυπομονησία μια από τις μεγαλύτερες και πιο όμορφες αγορές της χώρας, που θα κάνει την προ-χριστουγεννιάτικη σεζόν πολύ πιο όμορφη και μαγική.

Ημερομηνίες λειτουργίας: 17 Νοεμβρίου - 23 Δεκεμβρίου.

 

 

Valkenburg, Ολλανδία

Η φήμη λέει ότι ο Άγιος Βασίλης έρχεται στην πραγματικότητα από το Valkenburg aan de Geul… Βλέπετε, καθώς οι μέρες λιγοστεύουν, το Valkenburg – στην τόσο μαγευτική περιοχή Heuvelland στο νότιο τμήμα της Ολλανδίας – μεταμορφώνεται σε μια ζεστή και υπέροχη χριστουγεννιάτικη πόλη. Από τις 17 Νοεμβρίου 2023 έως τις 7 Ιανουαρίου 2024, η μικρή πόλη Valkenburg, που βρίσκεται στον ποταμό Geul στο Zuid-Limburg, μετατρέπεται σε «Kerststad Valkenburg».

Ημερομηνίες λειτουργίας: 17 Νοεμβρίου - 7 Ιανουαρίου 2024.

 

Μαδέρα, Πορτογαλία

Φανταστείτε δύο νησιά σπάνιας ομορφιάς στολισμένα με χίλια φώτα για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Οι παραδόσεις αυτού του νησιού, το κλίμα, η τοπική γαστρονομία και οι εκδηλώσεις αυτής της γιορτής, σίγουρα θα σας εκπλήξουν. Η Μαδέρα, ένα πορτογαλικό νησί, γιορτάζει στο έπακρο την άφιξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου, με μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά, που πραγματοποιείται στους κεντρικούς πεζόδρομους Avenida Arriaga, στην καρδιά της κύριας πρωτεύουσας του - το Funchal.

Ημερομηνίες λειτουργίας: 1 Δεκεμβρίου - 7 Ιανουαρίου 2024.

 

Γένοβα & Άστι, Ιταλία

Έκπληξη αποτελεί η καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ιταλίας για φέτος, η οποία, σύμφωνα με το European Best Destinations, βρίσκεται στη μικρή, ιστορική πόλη Govone, στην επαρχία του Κούνεο, στα νοτιοδυτικά της περιοχής του Πιεμόντε. Ολόκληρη η πόλη μετατρέπεται στο μαγικό βασίλειο του Άγιου Βασίλη με πολλά πολιτιστικά και γαστρονομικά events. Μοναδική εμπειρία αποτελεί το εκπληκτικό μουσικό σόου του Άγιου Βασίλη, που φιλοξενείται καθημερινά στο κάστρο του Govone.

Ημερομηνίες λειτουργίας: 11 Νοεμβρίου - 17 Δεκεμβρίου (μόνο τα σαββατοκύριακα).

 

Mαδρίτη, Ισπανία

Η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπά στην πελώρια και εντυπωσιακή Plaza Mayor που στολίζεται με αμέτρητα φωτάκια και φιλοξενεί τα ξύλινα σπιτάκια με τους πάγκους της αγοράς, η οποία μετρά πάνω από έναν αιώνα ζωής. Ντόπιοι και επισκέπτες χαζεύουν τα χειροποίητα στολίδια και δώρα, τις περίτεχνα φτιαγμένες φάτνες και γεύονται το Turron de Navidad, το παραδοσιακό ισπανικό γλυκό των Χριστουγέννων που μοιάζει με μαντολάτο. Η αγορά που συγκεντρώνει αντίκες, έργα τέχνης και συλλεκτικά αντικείμενα επιστρέφει στη Μαδρίτη και φέτος με περισσότερα από 12.000 αντικείμενα. Οι συλλέκτες θα βρουν χιλιάδες λόγους για να επισκεφτούν τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Μαδρίτης: vintage κομμάτια από τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 1980, αρχαιολογικά κομμάτια, πίνακες ζωγραφικής και διάφορα. Επίσης, θα βρείτε έπιπλα από διαφορετικά στυλ και περιόδους, όπως τραπέζια, καρέκλες, σκαμπό, μπαούλα, καθρέφτες, μπαρ για το σπίτι, φωτιστικά, γραφεία κ.λπ.

Ημερομηνίες λειτουργίας: 25 Νοεμβρίου - 31 Δεκεμβρίου.

 

Βασιλεία, Ελβετία

Barfusserplatz, Munsterplatz

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Βασιλείας είναι μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες στην Ελβετία. Διαθέτει περισσότερους από 150 πάγκους με μεγάλη ποικιλία αντικειμένων και φαγητών. Πραγματοποιείται σε δύο τμήματα. Στη Barfusserplatz που προσφέρει χειροποίητα παιχνίδια, κοσμήματα και είδη δώρων και στη Munsterplatz που προσφέρει δραστηριότητες για τα παιδιά και διάφορα εργαστήρια.

Ημερομηνίες λειτουργίας: 23 Νοεμβρίου – 23 Δεκεμβρίου 2023

 

Βερολίνο, Γερμανία

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Weihnachtsmarkt

Μία από τις πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές του Βερολίνου είναι αυτή που πραγματοποιείται στην πλατεία Gendarmenmarkt, ανάμεσα στον Γερμανικό Καθεδρικό Ναό και τον Γαλλικό Καθεδρικό Ναό. Λόγω ανακαίνισης της πλατείας Gendarmenmarkt μέχρι το 2024 η αγορά πραγματοποιείται στην πλατεία Bebelplatz. Είναι γνωστός με το όνομα WeihnachtsZauber, που σημαίνει Χριστουγεννιάτικη Μαγεία. Θα βρείτε μία σειρά από υπέροχα αντικείμενα, όπως κεραμικά και κοσμήματα, γαστρονομικές λιχουδιές και φυσικά καλλιτεχνικές παραστάσεις.

Ημερομηνίες λειτουργίας: 27 Νοεμβρίου - 31 Δεκεμβρίου 2023

 

Εδιμβούργο, Σκωτία

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά και η ρόδα του Λούνα Παρκ στο Εδιμβούργο

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Εδιμβούργου είναι μία από τις ομορφότερες της Ευρώπης. Την περσινή χρονιά οι επισκέπτες της ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες. Η κύρια Χριστουγεννιάτικη αγορά γίνεται στο East Princes Street Gardens και αποτελείται από 70 πάγκους με τοπικά φαγητά και χειροποίητα αντικείμενα. Επίσης, φιλοξενεί το Big Wheel την μεγαλύτερη ρόδα λούνα παρκ στη Σκωτία και το τρένο του Άγιου Βασίλη που κάνει βόλτες στην στολισμένη πόλη. Εξαιρετική επιλογή είναι και το West Princes Street Gardens, ειδικά για οικογένειες.

Ημερομηνίες λειτουργίας: 17 Νοεμβρίου 2023 - 6 Ιανουαρίου 2024

 

Ζάγκρεμπ, Κροατία

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην πλατεία Ban Josipa Jelacica

Το Ζάγκρεμπ έχει μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, με την Χριστουγεννιάτικη Αγορά να κλέβει τις εντυπώσεις. Τόσο η Κάτω Πόλη όσο και η Άνω Πόλη σφύζουν από περίπτερα με φαγητό και ποτό. Στην Πλατεία King Tomislav στήνεται ένα παγοδρόμιο που μαγνητίζει τόσο τα παιδία όσο και τους μεγάλους. Οι κύριες αγορές βρίσκονται στην πλατεία Ban Josipa Jelacica, στην κεντρική πλατείας της Κάτω Πόλης και στην Πλατεία King Tomislav. Έξω από την εκκλησία του Αγίου Μάρκου στην Άνω Πόλη θα βρείτε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ενώ μπορείτε να κάνετε και βόλτα με το Merry Christmas Tram που συνδέει την Πλατεία Ban Jelacic με το Zrinjevac.

Ημερομηνίες λειτουργίας: 2 Δεκεμβρίου 2023 - 7 Ιανουαρίου 2024

 

Νυρεμβέργη, Γερμανία

Christkindlesmarkt

Η Christkindlesmarkt είναι η χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης. Πραγματοποιείται στο Hauptmarkt, στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης. Το Christkindlesmarkt ξεκινάει με το Christkind, ένα κορίτσι που ντύνεται στα λευκά και χρυσά και φορώντας ξανθά σγουρά μαλλιά, που κάνει ομιλία από το μπαλκόνι της εκκλησίας Frauenkirche. Η αγορά περιλαμβάνει πάγκους, χριστουγεννιάτικο δέντρο, αγγέλους, αστέρια και καρυοθραύστες. Οι τοπικές γεύσεις που σερβίρουν θα σας μαγέψουν.

Ημερομηνίες λειτουργίας: 1 Δεκεμβρίου - 24 Δεκεμβρίου 2023

 

 

Ταλίν, Εσθονία

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Ταλίν

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Ταλίν είναι μία από τις καλύτερες της Ευρώπης. Πραγματοποιείται στην πλατεία του Δημαρχείου της πόλης, φιλοξενεί δεκάδες ξύλινους πάγκους που πωλούν χειροποίητα αντικείμενα, είδη δώρων και γλυκά ενώ μπάντες μουσικών και θίασοι χορού πραγματοποιούν σόου. Τα παιδιά θα λατρέψουν το καρουζέλ και τον Άγιο Βασίλη που μοιράζει καραμέλες. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στήνεται επίσης μπροστά από το Δημαρχείο από το 1441, αποτελώντας ένα από τα πρώτα που στήθηκαν στην Ευρώπη.

Ημερομηνίες λειτουργίας: 1η Δεκεμβρίου 2023 - 7 Ιανουαρίου 2024

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top