LIKE ONLINE

Πότε σταματούν τα παιδιά να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη; Πρέπει οι γονείς να αποκαλύπτουν την αλήθεια; - Τι λέει έρευνα

Πότε σταματούν τα παιδιά να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη; Πρέπει οι γονείς να αποκαλύπτουν την αλήθεια; - Τι λέει έρευνα

Οι ψυχολόγοι αποκάλυψαν τη μέση ηλικία που τα παιδιά σταματούν να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη και έδωσαν συμβουλές σε γονείς που δεν είναι σίγουροι πότε πρέπει να τους αποκαλύψουν την αλήθεια.

Η δρ. Candice Mills, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, ηγήθηκε μιας μελέτης στην οποία 48 παιδιά ηλικίας 6 και 15 απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς ανακάλυψαν ότι ο Άγιος Βασίλης δεν είναι πραγματικός και πώς αισθάνθηκαν γι' αυτό. Οι γονείς τους ανέφεραν επίσης τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο είπαν στα παιδιά τους ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι τα παιδιά κατά μέσο όριο σταματούν να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη στα 8 τους. «Εάν οι γονείς θέλουν να αποφύγουν το παιδί τους να βιώσει αρνητικά συναισθήματα όταν ανακαλύψουν την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη, τότε ίσως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η μέση ηλικία που ένα παιδί σταματά να πιστεύει στην ύπαρξή του είναι περίπου 7 ή 8 ετών» ανέφεραν οι ψυχολόγοι.

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα παιδιά που είναι μεγαλύτερα όταν ανακαλύπτουν την αλήθεια τείνουν να είναι πιο πιθανό να αισθάνονται μόνο αρνητικά συναισθήματα κατά την ανακάλυψη αυτή» πρόσθεσαν. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι τους είπε κάποιος άλλος ότι ο Άγιος Βασίλης δεν είναι αληθινός σύμφωνα με τη μελέτη, ενώ κάποιοι είπαν ότι το συμπέραναν λογικά από μόνοι τους.

Οι γονείς αναρωτήθηκαν ποια μέθοδος είναι καλύτερη: θα πρέπει τα παιδιά να το μαθαίνουν από κάποιον ή να το ανακαλύπτουν μόνα τους. Η μελέτη δείχνει ότι μία μέση οδός μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η αναστάτωση. Περίπου το 1/3 των παιδιών ανέφεραν κάποια αρνητικά συναισθήματα μετά την ανακάλυψη της αλήθειας, ειδικά όταν οι γονείς τους είχαν παρουσιάσει έντονα την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη.

Η μελέτη αναφέρει επίσης ότι αφήνοντας τα παιδιά να ανακαλύψουν την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη μπορεί να τους βοηθήσει να αναπτύξουν το μυαλό τους καθώς μαθαίνουν να κάνουν ερωτήσεις και να συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία. Αλλά αν το παιδί έχει ξεπεράσει τα 10 και ρωτάει ακόμα για τον Άγιο Βασίλη, ίσως είναι καιρός να παρέμβουν οι γονείς.

Τα καλά νέα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που μαθαίνουν ότι ο Άγιος Βασίλης δεν είναι πραγματικός δεν επηρεάζονται μακροπρόθεσμα, ανέφεραν οι ψυχολόγοι. «Σε κάποιο σημείο, τα παιδιά αρχίζουν να αναρωτιούνται για την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη αλλά μέχρι τότε, τείνουν να απολαμβάνουν τον μύθο στο έπακρο».

Πηγή: lifo.gr / Με πληροφορίες του Sky News

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιά στην Πάφο: Η νύχτα ήταν ήσυχη χωρίς αναζωπυρώσεις - Σε επιφυλακή τα εναέρια μέσα

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Βρήκαν στο σπίτι του κλεμμένη μοτοσυκλέτα - Φόρεσαν χειροπέδες σε 18χρονο

Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης - 49χρονος έπεσε με το όχημά του σε γκρεμό - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείοΣε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top