ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΑΠ: Ζητά άρση ορίου 50% της εργοδότησης υπάλληλων το χειμώνα στα ξενοχοδεία

ΕΤΑΠ: Ζητά άρση ορίου 50% της εργοδότησης υπάλληλων το χειμώνα στα ξενοχοδεία

Στην ανάγκη να αρθεί το 50% της εργοδότησης των υπαλλήλων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία σε περίπτωση λειτουργίας ενός ξενοδοχείου την χειμερινή περίοδο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Κυριάκος Δρουσιώτης, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο όριο αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στο να παραμένουν ανοικτά τα ξενοδοχεία το χειμώνα.

Ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η Πάφος προσφέρεται για χειμερινό τουρισμό αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα γιατί οι ξενοδόχοι κλείνουν στις αρχές Νοεμβρίου και επαναλειτουργούν τον Απρίλιο ίσως και Μάρτιο. Πρόσθεσε πως για πολλούς Κύπριους εργαζόμενους το ανεργιακό επίδομα για περίοδο τεσσάρων μηνών που ισοβαθμεί με το 75% του μισθού τους είναι αποτρεπτικός παράγοντας για μια εργασία.

Πρόσθεσε ότι άλλο αίτημα της ΕΤΑΠ είναι το επίδομα οι εργαζόμενοι να το λαμβάνουν στο τέλος της περιόδου που δεν εργάζονται και λίγο πριν την περίοδο που θα ξεκινήσουν εκ νέου εργασία. Για το συγκεκριμένο θέμα, συνέχισε ο κ. Δρουσιώτης, έχουν ως ΕΤΑΠ προχωρήσει σε παραστάσεις. Λόγω και αυτού του γεγονότος τόνισε, αρκετοί Κύπριοι εργαζόμενοι έχουν εγκαταλείψει την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Ανέφερε πως, «το κράτος επιθυμεί να πληρώνει το 75% του μισθού των υπαλλήλων την χειμερινή περίοδο ενώ οι ξενοδόχοι προτίνουν να πληρώνουν το 50% του μισθού και το 50% να το πληρώνει το Κράτος».

Πρόσθεσε επίσης πως από τις συντεχνίες υπάρχει ένας περιορισμός σύμφωνα με τον οποίον αν θα λειτουργήσει ένα ξενοδοχείο πρέπει να εργοδοτήσει το 50% του προσωπικού.

Ο κ. Δρουσιώτης διερωτήθηκε ακολούθως ποιος καθόρισε το 50% εργοδότησης του προσωπικού. Είναι, εκτίμησε, για αυτόν τον λόγω που πολλοί ξενοδόχοι προτιμούν να παραμείνουν κλειστοί, προσθέτοντας πως το όριο του 50% είναι απαγορευτικό.

Επίσης, συνέχισε, «το κράτος χάνει πολλά από το ΦΠΑ και από τα έσοδα που θα μπορούσε να έχει», σημειώνοντας ότι «εάν καταφέρουμε να αρθεί το 50% τότε θα λειτουργήσουν περισσότερα ξενοδοχεία την χειμερινή περίοδο».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Βρέξιμο, νεροπίστολα και νερόφουσκες: Η «γέννηση» του κατακλυσμού και τα έθιμα στην ΚύπροΣοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Νεαρός οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top