ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο επικείμενος ανασχηματισμός - Η αντίστροφη μέτρηση και η θέση των κομμάτων της συγκυβέρνησης

Ο επικείμενος ανασχηματισμός - Η αντίστροφη μέτρηση και η θέση των κομμάτων της συγκυβέρνησης

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας εξακολουθεί να βρίσκεται το θέμα του επικείμενου ανασχηματισμού με αφορμή τη δήλωση του Προέδρου Χριστοδουλίδη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

Αν και ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στο «ΡΙΚ» ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντούσε σε ερώτηση στο πλαίσιο συνέντευξης, αυτό το οποίο τίθεται στον δημόσιο διάλογο είναι το γεγονός πως απο τη στιγμή που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τοποθετήθηκε σε ότι αφορά στις προθέσεις του για ανασχηματισμό πριν τη λήξη των 18 μηνών, θα πρέπει να προχωρήσει. 

Πώς τοποθετούνται τα κόμματα της συγκυβέρνησης

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης αν και αναφέρονται στο «δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε ανασχηματισμό όταν ο ίδιος το αποφασίσει» εντούτοις είναι ξεκάθαρο πως από τη στιγμή που στηρίζουν την Κυβέρνηση στη Βουλή, θα πρέπει να έχουν λόγο. Αυτό, θα διαφανεί την ερχόμενη εβδομάδα κατά την καθιερωμένη συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τους Αρχηγούς των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ.

Από πλευράς ΔΗΚΟ, ο Γραμματέας του Κόμματος Γιώργος Σολωμού, δήλωσε στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ πως έχει κάθε δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ανακοινώσει την πρόθεσή του. Από την άλλη σημείωσε, θα ήταν προτιμότερο, με την ανακοίνωση, να προχωρούσε και ο ανασχηματισμός.

Η ΕΔΕΚ διά του Προέδρου του κόμματος, Μαρίνου Σιζόπουλου, σημειώνει πως αυτός ο οποίος αποφασίζει είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως η κάθε επιλογή έχει και τα θετικά και τα αρνητικά.

Αυτό το οποίο θέλει να δείξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η αποφασιστικότητά του για την υλοποίηση του προεκλογικού του προγράμματος, κάτι για το οποίο δεν φαίνεται να έχει γίνει κατορθωτό απο πλευράς κάποιων συνεργατών του, με αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια η οποία εκφράζεται κατά καιρούς από τα ίδια τα κόμματα που τον στηρίζουν αλλά και από την κοινωνία.

Ποιοι παραμένουν στο κυβερνητικό σχήμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί οι οποίοι δεν φαίνεται να μετακινούνται από τις θέσεις τους, είναι οι Κωνσταντίνος Κόμπος και Κωνσταντίνος Ιωάννου οι οποίοι παραμένουν στα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών αντίστοιχα, ο Γιάννης Παναγιώτου στο υπουργείο Εργασίας και η Αθηνά Μιχαηλίδου στο υπουργείο Παιδείας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top