ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαιρετίζει τον διορισμό Κουέγιαρ η ΕΕ - Tονίζουν σημασία ασφάλειας στην περιοχή Μπορέλ-Φερέιρα

Χαιρετίζει τον διορισμό Κουέγιαρ η ΕΕ - Tονίζουν σημασία ασφάλειας στην περιοχή Μπορέλ-Φερέιρα

Πιο σημαντική από ποτέ είναι σήμερα, λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης, η ασφάλεια και η συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, "όπου τα κοινά συμφέροντα και οι ευκαιρίες μπορούν να προωθήσουν τη συνεργασία και τις κοινές προσεγγίσεις", αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους εκ μέρους της ΕΕ ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, χαιρετίζοντας τον διορισμό της πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Κολομβίας, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουέγιαρ, ως προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο.

"Ο διορισμός αυτός είναι καθοριστικής σημασίας για την παροχή κρίσιμης υποστήριξης στην αναζήτηση κοινού εδάφους, με στόχο την επιστροφή στις επίσημες διαπραγματεύσεις για μια διαρκή διευθέτηση στην Κύπρο, μια διαδικασία που δεν έχει προχωρήσει από τις συνομιλίες, που διεξήχθησαν στο Κραν Μοντάνα, το 2017", αναφέρουν.

Η ΕΕ, τονίζουν, "παραμένει πλήρως προσηλωμένη σε μια συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος, εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες βασίζεται η ΕΕ και το (κοινοτικό) κεκτημένο".

"Η ΕΕ είναι έτοιμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη στήριξη όλων των σταδίων της διαδικασίας υπό τη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών, με όλα τα κατάλληλα μέσα στη διάθεσή της", προσθέτουν.

Όπως υπογραμμίζουν, "στο σημερινό γεωπολιτικό πλαίσιο, είναι πιο σημαντική από ποτέ η ασφάλεια και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου τα κοινά συμφέροντα και οι ευκαιρίες μπορούν να προωθήσουν τη συνεργασία και τις κοινές προσεγγίσεις".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top