ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ για διορισμό απεσταλμένης: «Θετική εξέλιξη ωστόσο πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων»

ΑΚΕΛ για διορισμό απεσταλμένης: «Θετική εξέλιξη ωστόσο πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων»

Ανακοίνωση για τον διορισμό της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ ως απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό εξέδωσε το ΑΚΕΛ, αναφέροντας ότι «συνιστά μια θετική εξέλιξη».

«Ωστόσο», πρόσθεσε το ΑΚΕΛ, «το κρίσιμο ζητούμενο είναι να ανοίξει ο δρόμος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων...».

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

«Ο διορισμός της κ. Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ ως απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό συνιστά μια θετική εξέλιξη.

Ωστόσο, το κρίσιμο ζητούμενο είναι να ανοίξει ο δρόμος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν το 2017, στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο, στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες και του συνόλου του διαπραγματευτικού κεκτημένου. Αυτός είναι ο πιο πρόσφορος τρόπος για να διανύσουμε το τελευταίο μίλι για μια λύση αρχών στο Κυπριακό, που θα απελευθερώνει και θα επανενώνει την πατρίδα και τον λαό μας.

Οι αξιώσεις του δίδυμου Ερντογάν-Τατάρ για λύση δύο κρατών και αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας είναι απαράδεκτες. Η συνέπεια και η εμμονή της ελληνοκυπριακής πλευράς στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο, που στηρίζει άλλωστε η διεθνής κοινότητα, είναι αυτή που είτε θα ανοίξει τον δρόμο προς τη λύση αν υπάρξει μετακίνηση της κατοχικής δύναμης και της τ/κ ηγεσίας, είτε θα τις εκθέσει για τις θέσεις τους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top