ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αναιτιολόγητο κλίμα εφορίας» για το Κυπριακό δήλωσε ο Γιαννάκης Ομήρου

«Αναιτιολόγητο κλίμα εφορίας» για το Κυπριακό δήλωσε ο Γιαννάκης Ομήρου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι η ανεπάρκεια και οι αμφισημίες της συμφωνίας της 11ης Φεβρουαρίου εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρή αδυναμία στη διεκδίκηση λύσης στη βάση αρχών από την ελληνοκυπριακή πλευρά, ενώ αναφέρθηκε σε “αναιτιολόγητο κλίμα εφορίας”.

Σε δηλώσεις στην Πάφο, ο κ. Ομήρου σχολίασε την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό και σημείωσε ότι η διαφοροποίηση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί σε σχέση με προηγούμενους ηγέτες της τ/κ κοινότητας δεν είναι αρκετή, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα δεν προκύπτει ουσιώδης μεταβολή στις βασικές προσεγγίσεις της τουρκικής πλευράς για το περιεχόμενο της λύσης.

Το ίδιο - όπως είπε- ισχύει και για την Άγκυρα, που δεν έχει προχωρήσει σε βήματα που να αποδεικνύουν τη διαφοροποίηση της στάσης της.

Η δημιουργία αναιτιολόγητου κλίματος εφορίας και η καλλιέργεια υπερβολικών προσδοκιών για επίτευξη λύσης μόνο αρνητικές υπηρεσίες προσφέρουν στη θέληση του κυπριακού ελληνισμού για λύση το συντομότερο, σημείωσε. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη να κληθεί να τοποθετηθεί η άλλη πλευρά στις θεμελιώδεις πτυχές του κυπριακού προβλήματος. 

Η ευρύτερη δυνατή εθνική λαϊκή ενότητα θα πρέπει να είναι συνεχής στόχος, που να υπηρετεί τον κοινό πόθο της δίκαιης και δημοκρατικής λύσης, κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top