ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Νέα Υόρκη η προσωπική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες - Ερωτηματικά για τους όρους εντολής

Στη Νέα Υόρκη η προσωπική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες - Ερωτηματικά για τους όρους εντολής

Ετοιμάζει αποσκευές για να μεταβεί στη Νέα Υόρκη η Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ όπου θα έχει σειρά επαφών. Η κα. Ολγκίν θα συναντηθεί στην έδρα των ΗΕ και με τον Κόλιν Στιούαρτ. Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ για την Κύπρο βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, για να συμμετάσχει στη συζήτηση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, στο ΣΑ

Η κα. Ολγκίν θα έχει συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες από τον οποίον θα λάβει οδηγίες αναφορικά με το ταξίδι της στην Κύπρο, το επόμενο διάστημα.

Ερωτηματικά για τους όρους εντολής

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι όροι εντολής της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ με την Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο του Αντόνιο Γκουτέρες Φλορένσια Σοτο Νίνο να απαντά πως επί του παρόντος δεν έχει πολλά να πει πέραν των όσων αναφέρονται στο διορισμό της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ για να συμπληρώσει πως "θα αναζητήσει κοινό έδαφος για την πορεία προς τα εμπρός να συμβουλεύσει για το κυπριακό."

Την προσήλωσή του στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο κυπριακό, επανέλαβε ο ΠτΔ σε χαιρετισμό στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα Ηνωμένα Έθνη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναφερόμενος στον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι "τα ΗΕ θα συνεχίσουν να είναι εταίροι μας σε αυτή την προσπάθεια για ειρήνη και για διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.»

Χαιρετίζει το Παρίσι

Τον διορισμό της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ως προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για την Κύπρο, χαιρετίζει η Γαλλία.

Σε ανακοίνωση του Γαλλικού Υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων σημειώνεται ότι «της στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας για επιτυχία και τη διαβεβαιώνουμε για την πλήρη υποστήριξή μας».

Αναμένει ο ΠτΔ ονόματα για την Ομάδα Κυπριακού- Ποιους προτείνει ο ΔΗΣΥ

Στο εθνικό συμβούλιο που συνεδρίασε τη Δευτέρα  εκτός από τη συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις ιδιαίτερα για τον διορισμό της απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από όσες πολιτικές  δυνάμεις δεν έχουν υποβάλει εισηγήσεις στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, να το πράξουν τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΔΗΣΥ προτείνει τους  Παναγιώτη Δημητρίου και Κρις Τριανταφυλλίδη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top