«Χουβαρντάδες» οι τουρίστες: Αυξήθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό – Ποιοι ξόδεψαν τα περισσότερα

«Χουβαρντάδες» οι τουρίστες: Αυξήθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό – Ποιοι ξόδεψαν τα περισσότερα

Αύξηση κατέγραψαν τα έσοδα από τον τουρισμό τόσο κατά τον μήνα Οκτώβριο, όσο και το ενιάμηνο του 2023, με τους τουρίστες να ξοδεύουν πέραν των 100 ευρώ σε ημερήσια βάση.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, τα έσοδα από τον τουρισμό τον Οκτώβριο 2023 ανήλθαν σε €346,5 εκ. σε σύγκριση με €319,8 εκ. τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 8,3%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2023, τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε €2.802,6 εκ., σε σύγκριση με €2.285,2 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2022, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 22,6%.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, η κατά κεφαλή δαπάνη τουριστών τον Οκτώβριο 2023 ανέρχεται σε €812,95 σε σύγκριση με €798,20 τον Οκτώβριο 2022, σημειώνοντας αύξηση 1,8%.

Ποιοι τουρίστες ξόδεψαν τα περισσότερα

Όσον αφορά τις τρεις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της Κύπρου, οι Βρετανοί με 36,2% του συνόλου των τουριστών τον Οκτώβριο 2023, ξόδεψαν κατά μέσο όρο €91,61 ημερησίως. Οι Γερμανοί τουρίστες με 7,1% του συνόλου, ξόδεψαν κατά μέσο όρο €106,70. Οι τουρίστες από την Πολωνία με 6,7% του συνόλου, ξόδεψαν €86,50 ημερησίως.

Παρ’ όλα αυτά, τα περισσότερα χρήματα που ξοδεύτηκαν στην Κύπρο ήταν από τουρίστες από το Λίβανο, την Αυστρία, την Ελβετία και το Ισραήλ κατά το μήνα Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Κύπρο από τον Λίβανο, κατά μέσον όρο έμειναν στην Κύπρο 5 μέρες και η κατά κεφαλήν δαπάνη τους υπολογίζεται στα 734,13 ευρώ. Δηλαδή, κάθε μέρα ξόδευαν 146,83 ευρώ. Σημειώνεται πως, τον Ιούλιο οι συνολικές αφίξεις τουριστών από τον Λίβανο ανήλθαν στις 3,454.

Οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Κύπρο από την Αυστρία, κατά μέσον όρο έμειναν στην Κύπρο 7,9 μέρες και η κατά κεφαλήν δαπάνη τους υπολογίζεται στα 1,114.98 ευρώ. Δηλαδή, κάθε μέρα ξόδευαν 141,14 ευρώ. Σημειώνεται πως, τον Ιούλιο οι συνολικές αφίξεις τουριστών από την Αυστρία ανήλθαν στις 13,924.

Οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Κύπρο από την Ελβετία, κατά μέσον όρο έμειναν στην Κύπρο 9 μέρες και η κατά κεφαλήν δαπάνη τους υπολογίζεται στα 1,185.79 ευρώ. Δηλαδή, κάθε μέρα ξόδευαν 131,75 ευρώ. Σημειώνεται πως, τον Ιούλιο οι συνολικές αφίξεις τουριστών από την Ελβετία ανήλθαν στις 12,114.

Τέλος, οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Κύπρο από το Ισραήλ, κατά μέσον όρο έμειναν στην Κύπρο 5,4 μέρες και η κατά κεφαλήν δαπάνη τους υπολογίζεται στα 609,89 ευρώ. Δηλαδή, κάθε μέρα ξόδευαν 112,94 ευρώ. Σημειώνεται πως, τον Ιούλιο οι συνολικές αφίξεις τουριστών από το Ισραήλ ανήλθαν στις 24,428.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE