ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδεια ασθενείας: Τι ισχύει πλέον με τον κορωνοϊό - Πρέπει να πας δουλειά αν είσαι θετικός ή όχι;

Άδεια ασθενείας: Τι ισχύει πλέον με τον κορωνοϊό - Πρέπει να πας δουλειά αν είσαι θετικός ή όχι;

«Σύγχυση» επικρατεί πλέον με την άδεια ασθένειας και τι ισχύει με τον κορωνοϊό, αφού δεν είμαστε πλέον σε κατάσταση πανδημίας.

Για να δούμε τι ισχύει την παρούσα φάση, το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείο Εργασίας Άντη Αποστόλου, ο οποίος εξήγησε όσα πρέπει να ξέρουμε.

Τι ισχύει πλέον με τον κορωνοϊό και την άδεια ασθενείας

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, πλέον για τον κορωνοϊό ισχύει ό,τι και για τις υπόλοιπες ασθένειες στην εργασία αφού δεν είμαστε πλέον σε κατάσταση πανδημίας.

«Όταν είχαμε πανδημία υπήρχε διάταγμα που ρύθμιζε τις άδειες ασθενείας. Πλέον το Υπουργείο Υγείας, που είναι αρμόδια αρχή, δεν κρίνει ότι έχουμε πανδημία και απλά προχωρά σε κάποιες συστάσεις για μετρά ατομικής προστασίας», πρόσθεσε.

«Άρα», συνέχισε ο κ. Αποστόλου, «χειριζόμαστε πλέον τον κορωνοϊό όπως οποιαδήποτε άλλη ασθένεια, όπου αν υπάρχει σύσταση από τον γιατρό ότι ο εργαζόμενος δεν μπορεί να εργαστεί λόγω ασθένειας, τότε δεν θα εργαστεί».

Όπως εξήγησε, αν ο εργαζόμενος έχει πιστοποιητικό από τον γιατρό, τότε μπορεί να προχωρήσει με αίτηση στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να του καταβληθεί το επίδομα ασθενείας.

«Ωστόσο οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν ότι για τις τρεις πρώτες μέρες δεν καταβάλλεται επίδομα ασθενείας. Άρα σημαίνει ότι δεν πληρώνονται αυτές οι πρώτες τρεις μέρες», ανέφερε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Αποστόλου επεσήμανε ότι ο εργοδοτούμενος μπορεί να συμφωνήσει με τον εργοδότη του για κατ’ οίκον εργασία (τηλεργασία).

«Επειδή υπάρχει αυτή η ανησυχία με τον κορωνοϊό και υπάρχει γρήγορη διασπορά, μπορεί ο ίδιος ο εργοδότης να θέλει οι εργαζόμενοι που έχουν συμπτώματα ή που είναι επαφές να μείνουν σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, αν ο εργοδότης ζητήσει από τον εργαζόμενο να μείνει στην οικία το,  θα πρέπει να πληρώσει ο ίδιος το ημερομίσθιο», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top