ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Καταγγελία που σοκάρει: Θα άφηναν άθαφτο 19χρονο στη Λάρνακα - Ζητούσαν από μητέρα μονογονιό να δώσει πρώτα τα λεφτά - Η απάντηση του Κοινοτάρχη στο «Τ»

Καταγγελία που σοκάρει: Θα άφηναν άθαφτο 19χρονο στη Λάρνακα - Ζητούσαν από μητέρα μονογονιό να δώσει πρώτα τα λεφτά - Η απάντηση του Κοινοτάρχη στο «Τ»

Μια σοκαριστική καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στην Ορόκλινη Λάρνακας. Ο κοινοτάρχης Ορόκλινης δίνει την δική του απάντηση στο «Τ».

Σύμφωνα με τις ισχυρισμούς της κ.Έλενας Χρίστου, οικογενειακής φίλης της οικογένειας, η οποία είχε η ίδια επισκεφθεί το γραφείο τελετών για τις διαδικασίες ταφής του 19χρονου νεαρού , ο οποίος έχασε τη ζωή του, το κοινοτικό συμβούλιο έδωσε εντολή να μην ανοιχθεί τάφος αν δεν γινόταν πρώτα η πληρωμή.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στα Social media η κ.Χρίστου, αποκαλύπτει ότι το περιστατικό αφορά μητέρα μονογονιό η οποία την στιγμή που έχασε το 19χρονο παιδί της και ζούσε το απόλυτο πένθος, το κοινοτικό Συμβούλιο δεν άνοιγε τον τάφο , αν δεν γινόταν πρώτα η πληρωμή.

Όπως αναφέρει η κ.Χρίστου, ήταν παρούσα η ίδια στο τηλεφώνημα που έλαβε ο υπεύθυνος του γραφείου κηδειών από άτομο του Κοινοτικού Συμβουλίου. Το τηλεφώνημα αυτό ήταν σε ανοιχτή ακρόαση, με την κ.Χρίστου να ακούσει όλη την συνομιλία.

Στην συνομιλία όπως ισχυρίζεται η κ.Χρίστου άτομο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, αναφέρει στο γραφείο τελετών ότι δεν θα ανοίξει τάφος εάν δεν γίνει πρώτα η πληρωμή. Σύμφωνα με την κ.Χρίστου, ο κ.Αντώνης (γραφείο τελετών), ανέφερε στο πρόσωπο που μιλούσε από το Κοινοτικό Συμβούλιο ότι πρόκειται για 19χρονο, και ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να πιέσουν την οικογένεια για πληρωμή και ότι θα το κανόνιζε ο ίδιος. Ωστόσο έλαβε αρνητική απάντηση, όπως περιγράφει η κ.Χρίστου.

Πέρα από το πιο πάνω ,η οικογένεια παρά το πένθος έκανε την πληρωμή με έμβασμα, ωστόσο ούτε αυτό φαίνεται να ικανοποιησε τις τοπικές αρχές, οι οποίες ζήτησαν από την οικογένεια να πάρει σε συγκεκριμένη τοποθεσία την απόδειξη πληρωμής.

 

Η τοποθέτηση του Κοινοτάρχη Ορόκλινης για το περιστατικό στο «Τ»

To ΤhemaOnline επικοινώνησε με τον Κοινοτάρχη Ορόκλινης Νεόφυτο Φακοντή, ο οποίος δήλωσε ενήμερος για το εν λόγω περιστατικό και θέλησε να τοποθετηθεί , αναφέροντας την πλευρά του Κοινοτικού Συμβουλίου.

«Ο γραμματέας του Κοινοτικού Συμβουλίου, μου είπε ένα πρωινό ότι κάποιος φίλος γνωστός του, του είπε ότι ο 19χρονος γιος οικογενειακής φίλης σκοτώθηκε σε δυστύχημα. Ανέφερε ότι δεν διαμένουν Ορόκλινη και ότι δεν δικαιούται να ταφεί στο κοιμητήριο της περιοχής αλλά ζητούν εξαίρεση επειδή είχαν επιθυμία να ταφεί στην Ορόκλινη. Του είπα επειδή είναι νεαρό παιδί και επειδή ενοικίαζαν παλιά στην Ορόκλινη, να κάνουμε μια εξαίρεση και να τους δώσουμε τάφο στην Ορόκλινη να ταφεί. Είπα στο γραμματέα να τους πει ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι κανονισμοί και οι διαδικασίες σχετικά με την ταφή, διότι δεν διαμένουν μόνιμα Ορόκλινη και δεν πληρώνουν ετήσιο τέλος κοιμητηρίου, για αυτό θα πρέπει να πληρώσουν την αξία του τάφου που είναι 1600 ευρώ συν 150 ευρώ για τα έξοδα του τάφου. Επίσης του είπα να του πει ότι πρέπει να έρθει εδώ να φέρει τα πιστοποιητικά θανάτου, ταυτότητες και να πληρώσει. Αν δεν μπορεί να έρθει , να πληρώσει μέσω ibank και τα δικαιολογητικά να τα φέρουν μετά την κηδεία. Ο γραμματέας από ότι μου είπε την Παρασκευή πήρε τηλέφωνο τον οικογενειακό φίλο για να ρωτήσει για την πληρωμή, με τον φίλο της οικογένειας να απαντά ότι έβαλε τα χρήματα. Τότε ο γραμματέας ζήτησε για τα διαδικαστικά να φέρει την απόδειξη ότι πλήρωσε. Το παράπονο είναι γιατί τον έφερε από την Λάρνακα να φέρει την απόδειξη πριν από την κηδεία και ότι του είπε ο γραμματέας ότι δεν θα ανοιχτεί τάφος αν δεν πληρωθεί. Είναι τακτική που ακολουθείται για όλους» ανάφερε ο Κοινοτάρχης.

Εν συνεχεία ο κ.Φακοντής ανέφερε στο «T» ότι σε περίπτωση που πιστοποιημένα μια οικογένεια αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα και το αναφέρει στο κοινοτικό Συμβούλιο, τότε γίνεται διευκόλυνση με την πληρωμή σε δόσεις μετά την ταφή. Τονίζοντας πως αν «έλεγαν ότι έχει πρόβλημα και δυσκολία θα το αντιμετωπίζαμε διαφορετικά, όπως και σε άλλες περιπτώσεις».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top