ΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Επιτέθηκαν σε πλοίο που διαχειρίζεται ελληνική ναυτιλιακή – Τρίτο χτύπημα σε τρεις ημέρες

Χούθι: Επιτέθηκαν σε πλοίο που διαχειρίζεται ελληνική ναυτιλιακή – Τρίτο χτύπημα σε τρεις ημέρες

Το χτύπημα των Χούθι στο δεξαμενόπλοιο Chem Ranger, επιβεβαίωσαν οι ΗΠΑ. Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αμερικανών, το πλοίο φέρει σημαία Νήσων Μάρσαλ, ανήκει στις ΗΠΑ και διαχειρίζεται ελληνική εταιρεία.

Μάλιστα όπως επισημαίνει σε ανάρτησή της στο Χ, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) αυτή είναι η τρίτη επίθεση των Χούθι σε εμπορικό πλοίο μέσα σε τρεις ημέρες κάτι που δυσκολεύει τις μεταφορές σε μια από τις πιο πολυσύχναστες ναυτιλιακές οδούς του κόσμου.

Οι Χούθι έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Η CENTOM δεν διευκρίνισε την τοποθεσία της επίθεσης, αλλά δήλωσε ότι η ομάδα που εδρεύει στην Υεμένη εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους κατά του δεξαμενόπλοιου χωρίς να αναφερθούν ζημιές ή τραυματισμοί και το πλοίο συνέχισε την πορεία του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 18 Ιανουαρίου περίπου στις 9 μ.μ. (ώρα Σανάα), τρομοκράτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν εκτόξευσαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων στο M/V Chem Ranger, ένα δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Νήσου Μάρσαλ, ιδιοκτησίας των ΗΠΑ, υπό ελληνική επιχείρηση. Το πλήρωμα παρατήρησε τους πυραύλους να προσκρούουν στο νερό κοντά στο πλοίο. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές στο πλοίο. Το πλοίο συνέχισε την πορεία του», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι Χούθι έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα – οι οποίες, σύμφωνα με την υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα, αποτελούν αντίποινα για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και στις συνεχιζόμενες επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου σε στρατιωτικούς στόχους στην Υεμένη.

Νωρίτερα οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για πλήγματα εναντίον αμερικανικού πλοίου το οποίο κινείτο στον Κόλπο του Αντεν.

«Το ναυτικό των υεμενίτικων ένοπλων δυνάμεων (σ.σ. έτσι αποκαλούν οι Χούθι τον ένοπλο βραχίονά τους) διεξήγαγε στοχευμένη επιχείρηση με πυραύλους εναντίον αμερικανικού πλοίου, του Chem Ranger στον Κόλπο του Αντεν», ορισμένοι από τους οποίους «έπληξαν τον στόχο τους», τόνισαν σε ανακοίνωσή τους.

«Η ανταπόδοση στις αμερικανικές και βρετανικές επιθέσεις είναι αναπόφευκτη» και «κάθε νέα επίθεση θα τιμωρείται», πρόσθεσαν οι Υεμενίτες αντάρτες, που διαβεβαιώνουν ότι στο στόχαστρό τους μπαίνουν μόνο πλοία που πάνε στο Ισραήλ «όσο δεν εφαρμόζεται κατάπαυση του πυρός και δεν αίρεται η πολιορκία στη Γάζα».

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top