ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για την Ουκρανία - Η ειρηνευτική πρόταση Ζελένσκι δεν οδηγεί πουθενά

Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για την Ουκρανία - Η ειρηνευτική πρόταση Ζελένσκι δεν οδηγεί πουθενά

Τις επιθέσεις των Ουκρανών σε μη στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία, κατήγγειλε ο Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη συνεδριαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Οι έμποροι του θανάτου δεν ντρέπονται καθόλου που τα όπλα τους, συμπεριλαμβανομένων των πυρομαχικών διασποράς και των βλημάτων με απεμπλουτισμένο ουράνιο, χτυπούν μεθοδικά, ανελέητα και σκόπιμα αμιγώς πολιτικούς στόχους, όπως συνέβη κατά την επίθεση σε κατοικημένες περιοχές του Μπέλγκοροντ στις 30 Δεκεμβρίου και χθες στην αγορά και τα καταστήματα του Ντονέτσκ», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, χωρίς πάντως να κάνει αναφορά στις επιθέσεις που πραγματοποιεί ο ρωσικός στρατός στα ουκρανικά εδάφη από τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Λαβρόφ σημείωσε επίσης ότι το Κίεβο μεταπωλεί ορισμένα από τα παρεχόμενα όπλα της Δύσης στη μαύρη αγορά. Μάλιστα, παρέπεπεμψε σε «σχετικές διαφημίσες στο darknet». «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτό συμβαίνει χωρίς τη γνώση και τη συμμετοχή δυτικών επιχειρηματιών, διότι, όπως λένε, το ένα χέρι νίβει το άλλο» πρόσθεσε.

Ο Λαβρόφ σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία παραμένει έτοιμη για διαπραγματεύσεις σχετικά με την εκεχειρία («δεν το έχουμε αρνηθεί ποτέ»), αλλά αυτό «δεν αφορά τη διατήρηση των ηγετών της κυβέρνησης Κιέβου στην εξουσία και την ικανοποίηση των φαντασιώσεών τους». Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η λεγόμενη ειρηνευτική φόρμουλα του Ζελένσκι και άλλες παρόμοιες είναι «ένας δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά», προσθέτοντας ότι «όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν αυτό οι ΗΠΑ και η ΕΕ, τόσο το καλύτερο θα είναι γι' αυτές».

Επιπλέον, ο Λαβρόφ επισήμανε ότι αν η Ουκρανία σταματήσει να πολεμά, τότε «εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοί της δεν θα χρειαστεί να πεθάνουν για τα δυτικά γεωπολιτικά συμφέροντα και τις λεγόμενες δημοκρατικές αξίες».

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε σε σκληρή γλώσσα κατά της Δύσης, ότι τα συμφέροντα του ουκρανικού λαού στη σύγκρουση με τη Ρωσία «ούτε υπήρχαν ούτε υπάρχουν», αλλά υπάρχουν μόνο «τα συμφέροντα των Αγγλοσαξόνων και της εγκληματικής, σάπιας ελίτ του Κιέβου, η οποία είναι δεμένη με τη Δύση με αμοιβαία ευθύνη».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top