ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που προσφωνώ την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης»

ΠτΔ: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που προσφωνώ την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης»

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης μετέβη σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, τον οποίο υποδέχθηκαν ο νέος Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΚΣΣΕ) του ΣτΕ κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, η ΓΓ της ΚΣΣΕ κα Δέσποινα Χατζηβασιλείου – Τσοβίλη και η ΓΓ του ΣτΕ κα Marija PejcinovicΑκολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε ο βιβλίο επισκεπτών του ΣτΕ και το βιβλίο επισκεπτών της ΚΣΣΕ (livrεs d’ or).

Στο βιβλίο επισκεπτών του ΣτΕ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έγραψε τα ακόλουθα:

«Με την ευκαιρία της προσφώνησης μου στην ΚΣΣΕ επαναλαμβάνω τον μεγάλο σεβασμό μου σε αυτόν τον Οργανισμό. Είμαι ευτυχής που έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με την ΓΓ, τον Πρόεδρο της ΚΣΣΕ και τον Πρόεδρο του ΕΔΑΔ.

Η Κύπρος είναι μέλος του ΣτΕ από το 1961, αμέσως μετά την ανεξαρτησία της το 1960. Διαβεβαιώ για τη σταθερή μας προσήλωση στη διατήρηση της στενής μας συνεργασίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης στις άοκνες προσπάθειες του για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

75 χρόνια από τη σύσταση του Συμβουλίου της Ευρώπης, το Συμβούλιο παραμένει φάρος για τις αρχές στις οποίες πιστεύουμε. Για την Κύπρο, ο ρόλος του Συμβουλίου της Ευρώπης στις προσπάθειες μας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού είναι ζωτικής σημασίας και για αυτό είμαι ευγνώμων. Παραμένουμε δεσμευμένοι στη διατήρηση της εμπλοκής αυτού του Οργανισμού σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και τις προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε».

Στο βιβλίο επισκεπτών της ΚΣΣΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που προσφωνώ την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα θεσμό που συμβάλλει τα μέγιστα στην τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εδραίωση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Ευρώπη και πέραν αυτής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτή την ευκαιρία και να ευχηθώ μια καρποφόρα και επιτυχή θητεία στον νέο Προέδρο της ΚΣΣΕ».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της ΚΣΣΕ κ. Ρουσόπουλο με τον οποίο συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της πλευράς μας για επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί όπου είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντανά, τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και τον ρόλο που διαδραματίζει η ΚΣΣΕ στην προάσπιση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χωριστές συναντήσεις με την ΓΓ του ΣτΕ και με τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΚΣΣΕ κ. Tiny Kox.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top