ΕΛΛΑΔΑ

Τα δύο σενάρια για τη δολοφονία του Μπάμπη - Τον σκότωσαν με φυσίγγια για αγριογούρουνο - Ψάχνουν το όπλο και το κινητό του

Τα δύο σενάρια για τη δολοφονία του Μπάμπη - Τον σκότωσαν με φυσίγγια για αγριογούρουνο - Ψάχνουν το όπλο και το κινητό του

Συνεχίζονται από νωρίς σήμερα το πρωί οι έρευνες της Αστυνομίας στην βαλτώδη περιοχή ανατολικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, όπου βρέθηκε χθες το απόγευμα η σορός, η οποία φέρεται να ανήκει στον 31χρονο Μπάμπη που αγνοείτο από τις 4 Ιανουαρίου.

Στόχος είναι να βρεθούν στοιχεία, όπως γενετικό υλικό, αποτυπώματα και αντικείμενα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο 31χρονος.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, η αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος και η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσουν απαντήσεις για το αν η σωρός του άτυχου άνδρα, αφέθηκε ή μεταφέρθηκε, αν κυνηγήθηκε ή προσπάθησε να κρυφτεί, αν στην εγκληματική ενέργεια εμπλέκονται ένας ή περισσότεροι δράστες.

Η ίδια υπενθύμισε ότι αναζητείται ακόμη το όπλο και το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη

Στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών, αναμένεται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, να επανεξεταστεί το βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και ασφαλείας, ενώ θα επαναξιολογηθούν και στοιχεία από στίγματα κινητών τηλεφώνων, που έχει στην διάθεσή της η Αστυνομία.

Τα δύο σενάρια

Σύμφωνα με τον αστυνομικό αναλυτή, Σταύρο Μπαλάσκα, τα πιθανά σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο έπεσε νεκρός ο 31χρονος, είναι δύο:
Το πιθανότερο σενάριο ήταν να προπορευόταν και ο δράστης να τον πυροβόλησε πισώπλατα χωρίς καν το θύμα να καταλάβει. Ένα άλλο σενάριο θέλει το θύμα να αντιλαμβάνεται τις προθέσεις του δράστη και να επιχειρεί να τρέξει και να απομακρυνθεί και τελικά να δέχεται στην πλάτη τα πυρά.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί το όπλο, ούτε όμως και το κινητό του θύματος, το οποίο ενδεχομένως να έχει στοιχεία μέσα τα οποία θα είναι καταλυτικά.

«Σε όλα τα εγκλήματα, στο 100% των εγκλημάτων, οι σοροί “μιλάνε”. Και αυτή τη στιγμή η σορός έχει μεταφερθεί στην Πάτρα, όπου ειδικοί ιατροδικαστές θα την εξετάσουν.

Η πρώτη εξέταση έδειξε ότι ήταν από πολύ κοντά οι βολές, διότι αυτό φαίνεται και με τη διείσδυση των βλημάτων και πάντα ελέγχεται αμέσως η πύλη εισόδου και εξόδου των βλημάτων για τα πρώτα συμπεράσματα. Άρα λοιπόν ήταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, ο ένας είχε πλάτη στον άλλον και ο άλλος τον πυροβόλησε» τόνισε ο κ. Μπαλάσκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής – Χτυπήθηκε πισώπλατα με φυσίγγια για αγριογούρουνο

«Είναι πυροβολημένος από μεγάλα σκάγια, στην πλάτη, στους γλουτούς και στα πόδια» πρόσθεσε, με φόντο όσα μεταδίδονται ότι ο δράστης χρησιμοποίησε φυσίγγια για αγριογούρουνο, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνει και η ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο Μπάμπης χτυπήθηκε πίσω και αριστερά με φυσίγγια για αγριογούρουνο, μονόβολα, όπως ανέφερε το MEGA. Η σωρός θα παραμείνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών και σήμερα ενώ αύριο θα δοθεί στους συγγενείς προκειμένου να γίνει και η κηδεία.

Υπό πίεση ο κρεοπώλης – Καλούνται πάλι μάρτυρες για κατάθεση

Αίσθηση προκαλεί στο μεταξύ, η πληροφορία ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο καλύτερος ανακριτής από τα εγκληματολογικά της Ελληνικής Αστυνομίας, ο πιο έμπειρος και πιο πεπειραμένος στην Ελλάδα, ανέλαβε την ανάκριση, έτσι ώστε μετά από τα καινούργια δεδομένα να “σπάσει” ο 51χρονος.

«Ενώ οι κανονικές ανακρίσεις φθάνουν ακόμα και τις οκτώ ώρες μέχρι να “σπάσει” κάποιος, ο ανακριτής βγήκε σε 45 λεπτά και είπε “παιδιά ξεχάστε το. Δεν πρόκειται να πει τίποτα» ανάφερε τόνισε ο κ. Μπαλάσκας. Δόθηκε δε η εξήγηση ότι ο κατηγορούμενος είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, ο οποίος έχει φτιάξει ένα παραμύθι, το έχει κολλήσει μες στο μυαλό του και συνέχεια με τον λόγο του είναι αρνητικός στα πάντα.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλάσκας έκανε γνωστό ότι εξετάζονται μάρτυρες, οι οποίοι θα κληθούν πάλι για κατάθεση, ενώ υπάρχουν και κάποια στοιχεία με αντιφάσεις ενός 36χρονου, τα οποία ενδέχεται να ρίξουν περισσότερο “φως” στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον κρεοπώλη που έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία της δολοφονίας του Μπάμπη, τέσσερα ακόμα άτομα είχαν κληθεί από την αστυνομία για να καταθέσουν γύρω από την υπόθεση.

Πρόκειται για τον 36χρονο φίλο του κρεοπώλη, τον 35χρονο που τον φιλοξένησε στην ορεινή Ναυπακτία την επομένη της εξαφάνισης του Μπάμπη, αλλά και δύο γυναίκες. Η μία από τις γυναίκες είναι εκείνη που αναζητούσε τηλεφωνικώς και, μάλιστα, αγωνιωδώς με συνεχείς κλήσεις ο κρεοπώλης τη νύχτα της εξαφάνισης του 31χρονου.

Πηγή: in.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top