ΔΙΕΘΝΗ

Boeing: Έφυγε ο μπροστινός τροχός αεροσκάφους ενώ ετοιμαζόταν για απογείωση από το αεροδρόμιο της Ατλάντα

Boeing: Έφυγε ο μπροστινός τροχός αεροσκάφους ενώ ετοιμαζόταν για απογείωση από το αεροδρόμιο της Ατλάντα

Ο μπροστινός τροχός ενός επιβατικού αεροσκάφους Boeing 757 της Delta Air Lines αποκολλήθηκε καθώς το αεροπλάνο ήταν έτοιμο για απογείωση το Σαββατοκύριακο από το διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της FAA, κανένας από τους 184 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο αεροσκάφος δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού.
Σύμφωνα με την έκθεση, το αεροσκάφος βρισκόταν στην ουρά και περίμενε να απογειωθεί, όταν «ο μπροστινός τροχός αποκολλήθηκε και κύλησε στον διάδρομο».

Τα αεροσκάφη Boeing 757 έχουν δύο μπροστινούς τροχούς τοποθετημένους το ένα δίπλα στο άλλο και ελέγχονται πριν από την πτήση.

Το αεροσκάφος ήταν προγραμματισμένο να πετάξει για την Μπογκοτά της Κολομβίας και η Delta δήλωσε ότι οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε πτήση αντικατάστασης, σύμφωνα με τους New York Times.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από την Boeing, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για το περιστατικό από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Το ειδικό φίλτρο για την αποφυγή των Boeing

Μετά την πτώση ενός κομματιού από την άτρακτο του Boeing 737 Max 9 της Alaska Airlines, υπήρξε αυξημένος έλεγχος στην αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών.

Η FAA συνέστησε έκτοτε στις αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν αεροσκάφη Boeing 737-900ER να επιθεωρούν τα βύσματα των θυρών για να διασφαλίσουν ότι είναι σωστά ασφαλισμένα. Αν και το 900ER δεν αποτελεί μέρος του νεότερου στόλου Max της Boeing, έχει πανομοιότυπο σχεδιασμό πώματος πόρτας στο μέσο της εξόδου.

Με τις ανησυχίες των επιβατών να αυξάνονται, η Kayak, ένας κορυφαίος διαδικτυακός ταξιδιωτικός πράκτορας, ενημέρωσε τα φίλτρα για να επιτρέπει στους πελάτες να μπορούν να μην επιλέγουν για τις πτήσεις τους τα προβληματικά αεροπλάνα 737 Max της Boeing.

Η Kayak εισήγαγε ένα φίλτρο αεροσκαφών τον Μάρτιο του 2019, αλλά μετά το περιστατικό με την Alaska Airlines ανασχεδίασε τη ρύθμιση, κάνοντάς την πιο εμφανή στη σελίδα αναζήτησης και προσθέτοντας τη δυνατότητα διάκρισης μεταξύ των αεροσκαφών 737 Max 8 και Max 9, καθώς μόνο το τελευταίο έχει καθηλωθεί από την FAA.

Πηγή:in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top