ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρό «μπρα-ντε-φερ» στον ΔΗΣΥ - Νέα επιστολή Τσέλεπου και η σκληρή απάντηση της Αννίτας στους «17»

Σκληρό «μπρα-ντε-φερ» στον ΔΗΣΥ - Νέα επιστολή Τσέλεπου και η σκληρή απάντηση της Αννίτας στους «17»

Ένα μόλις 24ωρο πριν το άνοιγμα των καλπών για τις ενδοκομματικές εκλογές στον ΔΗΣΥ, ξέσπασε διαμάχη μεταξύ στελεχών του κόμματος και της ηγεσίας, η οποία προτίθεται να τιμωρήσει τον Μάριο Τσέλεπο, ο οποίος σε νέα επιστολή που απέστειλε χθες στην Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις ενδοκομματικές εκλογές στην Πάφο για τη διεκδίκηση του χρίσματος της υποψηφιότητας για τη θέση του περιφερειάρχη απέναντι στον Κωστάκη Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη, στις προεδρικές εκλογές.

Σε δηλώσεις του στο "T" ο Μάριος Τσέλεπος ανέφερε πως στην επιστολή του καλεί την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τα μέλη του πολιτικού γραφείου, να εφαρμόσουν το καταστατικό του κόμματος, λέγοντας πως, "με βάση τη συμπεριφορά του κ. Κωνσταντίνου κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών καθώς και μετά τις εκλογές όταν ανέλαβε η νέα ηγεσία, δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει αξίωμα μέσω των διαδικασιών του κόμματος. Ο κύριος Τσέλεπος ζητά επίσης από την ηγεσία όπως ζητήσει νομική γνωμάτευση.

"Η ηγεσία για τους δικούς της λόγους έχει προαποφασίσει ότι υποψήφιος για τη θέση του περιφερειάρχη Πάφου, θα είναι ο Κωστάκης Κωνσταντίνου, χωρίς να λάβει υπόψη την επαρχιακή γραμματεία του ΔΗΣΥ Πάφου και την τοπική κοινωνία." Την ίδια ώρα, ο Μάριος Τσέλεπος κάνει λόγο για κλειστές πόρτες στον ΔΗΣΥ, πίσω από τις οποίες λήφθηκε η απόφαση για στήριξη του Κωστάκη Κωσταντίνου και διερωτάται ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από την εν λόγω απόφαση.

Ο κ. Τσέλεπος επαναλαμβάνει πως δεν πρόκειται να  συμμετάσχει στη διαδικασία της κάλπης απέναντι στον κ. Κωνσταντίνου, ενώ θα αναμένει την απόφαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ το οποίο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα και στη συνέχεια ο ίδιος θα προβεί σε δηλώσεις, σε ότι αφορά στη δική του υποψηφιότητα.

Σκληρή επιστολή στελεχών προς την ηγεσία του ΔΗΣΥ

17 Στελέχη του ΔΗΣΥ εκφράζουν τη στήριξή τους προς τον Μάριο Τσέλεπο, ενώ την ίδια ώρα τονίζουν ότι διαφωνούν με τη στάση που τηρεί η ηγεσία του κόμματος . Οι 17 εκφράζουν μεταξύ άλλων την έκπληξή τους, γιατί όπως αναφέρουν, η ηγεσία αντί να ζητά λογοδοσία από τον Κωστάκη Κωνσταντίνου για τη συμπεριφορά του στις προεδρικές εκλογές, προτίθεται να τιμωρήσει τον κ. Τσέλεπο.

Η απάντηση της Αννίτας

Με έντονο ύφος η Αννίτα Δημητρίου δίνει απάντηση στους 17 σημειώνοντας πως όσοι επιχειρούν να συντηρήσουν τους διχασμούς του παρελθόντος δεν μπορούν και δεν θα είναι υποψήφιοι του κόμματος, ενώ αποδίδει την ευθύνη για μη διαγραφή των στελεχών που στήριξαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη στις προεδρικές εκλογές του 2023, στην προηγούμενη ηγεσία του κόμματος.

Υπέδειξε, πως η προηγούμενη ηγεσία «επέλεξε να κινηθεί στην λογική μιας νέας αρχής η οποία θα διασφάλιζε την ενότητα και την προοπτική της παράταξης.

"Σε αυτό το πλαίσιο, η αναμόχλευση του ζητήματος στην παρούσα συγκυρία είναι εξόχως προβληματική ενόψει ιδιαίτερα των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων του Ιουνίου».

Σημειώνει δε, πως δεν πρόκειται να γίνουν ξανά ανεκτές ενέργειες και συμπεριφορές που αντιστρατεύονται συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.

«Όσοι φιλοδοξούν να διεκδικήσουν θέσεις και αξιώματα με τη σημαία του ΔΗΣΥ οφείλουν να επιδεικνύουν πλήρη σεβασμό στο σύνολο των αποφάσεων της παράταξης».

Πού θα στηθούν κάλπες

Σύμφωνα με απόφαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου θα στηθούν κάλπες για τις ενδοκομματικές εκλογές, στη Δυτική Λεμεσό για τη θέση του υποψήφιου Δημάρχου, στη Λεμεσό, στον Ύψωνα και στη Λάρνακα για τη θέση υποψήφιου Αντιδημάρχου, ενώ για την επιλογή των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, θα στηθούν κάλπες στους Τρούλους, στα Περβόλια Λάρνακας, στον Ύψωνα, στην Επισκοπή, στην Έγκωμη και στην Αγλαντζιά.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 9.00 και θα κλείσουν στις 18.00. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΔΗΣΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top