ΔΙΕΘΝΗ

Νέες κυρώσεις κατά Ρώσων δικαστών και προπαγανδιστών επέβαλε η ΕΕ

Νέες κυρώσεις κατά Ρώσων δικαστών και προπαγανδιστών επέβαλε η ΕΕ

Περιοριστικά μέτρα κατά τεσσάρων προσώπων και της ρωσικής παρακυβερνητικής οργάνωσης Safe Internet League ενέκρινε τη Δευτέρα το Συμβούλιο της ΕΕ, στο πλαίσιο του καθεστώτος παγκόσμιων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Περιοριστικά μέτρα κατά τεσσάρων προσώπων και της ρωσικής παρακυβερνητικής οργάνωσης Safe Internet League ενέκρινε τη Δευτέρα το Συμβούλιο της ΕΕ, στο πλαίσιο του καθεστώτος παγκόσμιων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι νέες καταχωρήσεις αφορούν τη δικαστή Βαλεντίνα Εβγκενίεβα Λεβάσοβα, τη δικαστή Λουντμίλα Μιχαϊλοβα Σμόλκινα και τον δημόσιο κατήγορο Όλεγκ Βικτόροβιτς Αλίποβ, οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων αυθαίρετων συλλήψεων και κρατήσεων, ιδίως σε σχέση με την υπόθεση του αντιφρονούντα και ακτιβιστή Βλαντίμιρ Καρά-Μούρζα.

Στις καταχωρήσεις περιλαμβάνονται ακόμα η οργάνωση Safe Internet League, η οποία βοηθά τη ρωσική κυβέρνηση στην επιβολή πρακτικών λογοκρισίας, και η Πρόεδρος της οργάνωσης Εκεταρίνα Μιζούλινα, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για σοβαρές και συστηματικές παραβιάσεις της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η ΕΕ καταδικάζει τη σοβαρή ενίσχυση των περιοριστικών νομοθεσιών και τη συστηματική καταστολή της κοινωνίας των πολιτών και όσων υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία, καθώς και τη συνεχιζόμενη καταστολή ανεξάρτητων ΜΜΕ και των αντιπολιτευόμενων πολιτικών.

Η ΕΕ καλεί ακόμα τη Ρωσία να απελευθερώσει αμέσως και άνευ όρων όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και καταδικάζει έντονα την πολιτικά υποκινούμενη απόφαση δικαστηρίου της Μόσχας να καταδικάσει τον Βλαντιμίρ Καρά-Μούρζα σε 25 χρόνια φυλάκιση.

Τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο καθεστώς κυρώσεων υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγορεύεται η παροχή σε αυτά, έμμεσα ή άμεσα, κεφαλαίων ή οικονομικών πόρων. Για τα φυσικά πρόσωπα ισχύει επίσης ταξιδιωτική απαγόρευση προς την ΕΕ.

Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε επίσης την παράταση για ακόμα έξι μήνες (μέχρι τις 31 Ιουλίου) των οικονομικών κυρώσεων και περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας που επιβλήθηκαν αρχικά το 2014 και στη συνέχεια επεκτάθηκαν σταδιακά μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

 ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκάλυψη: Ποιοι αποφάσισαν το «μπάζωμα στα Τέμπη» - Η άγνωστη σύσκεψη

Βροχές και καταιγίδα στο... μενού - Ποιες περιοχές επηρεάζονται και πότε

Μέχρι ποια ηλικία λαμβάνουν επίδομα τέκνου για αγόρια και μέχρι ποια για κορίτσια; Τι ισχύει για ΑμεΑ;

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου ΜαυρικίουΕυρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Ευρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το θέμα της πρωτιάς ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κόψει πρώτο το νήμα την νύχτα της 9ης Ιουνίου. Στην πορεία, τα πράγματα άλλαξαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top